Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zástupca šéfa bratislavských PMJ-čkárov dostal trest: Kvôli autu v dcérinom VIDEOklipe!

V klipe bratislavkých maturantov bolo skutočné policajné auto Zobraziť galériu (3)
V klipe bratislavkých maturantov bolo skutočné policajné auto (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Škandál so zneužitím policajných uniforiem a auta má svoju dohru. Jeden z najvyššie postavených policajtov v Bratislave chcel svojej dcére urobiť veľkú radosť, no akosi pozabudol na zákon. Do študentského klipu, ako maturanti kradnú triednu knihu, zapožičal služobné auto a pravdepodobne aj uniformy. Posvietili si na neho nadriadení a trest ho neminul.

"Zodpovedná osoba bola nadriadeným s disciplinárnou právomocou za svoje konanie disciplinárne potrestaná," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Policajta zo služobného pomeru neprepustili, strhli mu 15 percent z platu na tri mesiace.

Video bratislavských maturantov pobúrilo verejnosť. Po tom, ako sa ním študenti pýšili na internete, ho po prepuknutí škandálu stiahli. Išlo o klip z obchodnej akadémie Račianska v Bratislave. Podobne ako v iných školách chceli byť aj títo maturanti kreatívni a natočili, ako unášajú triednu knihu. V klipe však použili skutočné policajné auto.   

Potrestaný policajt
Zobraziť galériu (3)
Potrestaný policajt  (Zdroj: FB)

Ako sme informovali ešte v máji tohto roka, jednou zo žiačok, ktorá vo videu vystupuje, je Henrieta, dcéra zástupcu šéfa PMJ v Bratislave Henricha Klačanského. Vzniklo podozrenie, že služobný Seat Leon, ktorý slúži len funkcionárom polície a bežný policajt sa k nemu ani nedostane, zapožičal do klipu. „Nerád by som sa k tomu vyjadroval, riešia to moji nadriadení,“ povedal vtedy pre Topky. Povolenie na zapožičanie podľa našich informácii od nikoho nedostal. Ako uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová proti mužovi začali viesť konanie.

Klačanského dcéra
Zobraziť galériu (3)
Klačanského dcéra

Prípadom sa zaoberala aj inšpekcia ministerstva vnútra, no nakoniec policajta potrestali nadriadení.

Klačanský

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu