Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hororová noc v Spišskej Novej Vsi: Ženy museli spať vedľa mŕtvoly!

Dôchodkyne spali s mŕtvou spolubývajúcou Zobraziť galériu (2)
Dôchodkyne spali s mŕtvou spolubývajúcou (Zdroj: foto: tv joj)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Azda najhoršiu noc vo svojom živote majú za sebou dve dôchodkyne z domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi. Zomrela ich spolubývajúca a vedľa nebohej museli byť celú noc. Sestričky z ústavu jednoducho nechali bezvládne telo ženy ležať na posteli v izbe celých sedem hodín.

"Zakrytá bola a nachádzala sa v kúte pod oknom," hovorí o svojom nepríjemnom zážitku Filoména a dodáva, že sa spýtala sestričky, či môže ísť so svojou spolubývajúcou von alebo zostať v izbe. Odpovedala im, že môžu zostať v izbe a môžu tam aj spať. Zapálili sviečky, lampu a sestrišky odišli.

Dôchodkyne ostali zaskočené a dožadovali sa odpovede na otázku, prečo telo mŕtvej ženy jednoducho neodnesú. Povedali im, že ho nemajú kam dať. 

Hororová noc v Spišskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Ako informuje Tv Joj, žena zomrela pred jednou hodinou v noci. Pohrebná služba prišla pre telo až o pol ôsmej ráno. Vedenie domova dôchodcov problém v celej nepríjemnej situácii nevidí. "Postupovali sme v zmysle všetkých právnych predpisov. Nemali sme žiadnu voľnú izbu. Z etického pohľadu tam bol paraván, ktorý predelil izbu," povedal pre televíziu riaditeľ domova dôchodcov v Spišskej Novej Vsi Štefan Šiška.

Obhliadajúca lekárka mala podľa dôchodkýň prísť telo nebohej ženy obhliadnuť hneď. Odkázala však, že príde až o šiestej ráno, lebo sa potrebuje vyspať.  

Na prípad sa pozrie aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Obhliadka mŕtveho by sa mala vykonať čo najskôr. Žiadne nariadenie však nestanovuje lehotu, dokedy sa má obhliadajúci lekár dostaviť k mŕtvemu telu," informovala hovorkyňa úradu Soňa Valášiková.

Ako povedal riaditeľ domova dôchodcov, kvôli kapacite nemohli situáciu inak riešiť. Dodal však, že pre podobné účely už majú pripravený adekvátny priestor.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu