Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prichytení pri čine: Polícia zadržala dvoch mužov pri výrobe pervitínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Priamo pri výrobe pervitínu zadržali 12. septembra policajti z Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru z Prievidze spolu s Národnou protidrogovou jednotkou (NPJ) dvoch mužov z okresu Prievidza. Pacháteľov, 31-ročného Andrého z Prievidze a 40-ročného Miroslava z Dolných Vesteníc, zaistili policajti počas akcie zameranej na drogovú trestnú činnosť, ktorá sa konala na viacerých miestach v okrese Prievidza. Informovala o tom dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Tieto osoby sa výrobou pervitínu zaoberali už dlhšiu dobu. Akcia policajtov bola úspešná aj napriek tomu, že páchatelia vyrábali drogy na odľahlých miestach v lesnom poraste a na ťažko prístupnej horskej chate," uviedla Antalová.

Doplnila, že pri zásahu príslušníkov Policajného pohotovostného útvaru sa jeden z dvojice podozrivých pokúsil o útek. "Počas akcie kriminalisti spolu s NPJ vykonali dve domové prehliadky a tri prehliadky nebytových priestorov, počas ktorých našli a zaistili predmety a chemické látky určené k výrobe drogy, ako aj prekurzory tesne pred dokončením procesu výroby. Všetok zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie do Kriminalistického a expertízneho ústavu. Výsledky expertízy potvrdili, že ide o metamfetamín. Zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť celkom 325 až 1300 obvykle jednorázových dávok drogy," priblížila. 

Mužov už v sobotu (13. 9.) obvinil vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Prievidze zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich väzobné stíhanie, ktoré dnes sudca Okresného súdu v Prievidzi aj potvrdil. V prípade preukázania viny im v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu