Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nový posudok Rezešovej nehody: Slovenka údajne premávku neohrozila

Eva Varholíková Rezešová
Eva Varholíková Rezešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BUDAPEŠŤ - Posudok nového súdneho znalca Gergelya Császára v kauze tragickej nehody Slovenky Evy Varholíkovej Rezešovej z roku 2012 vylučuje v jej prípade možnosť trestného činu ohrozenia cestnej premávky, z čoho ju viní prokurátor, napísal dnes maďarský denník Bors.

Chránený svedok číslo 6, ktorý tvrdil, že Slovenka pred nehodou už ohrozovala vodiča auta so štyrmi obeťami rýchlou jazdou a blikaním diaľkovými svetlami, totiž podľa novej expertízy nemohol danú situáciu vidieť. Svedčiť o tom majú záznamy bezpečnostných kamier diaľnice.

Odvolací súd v Budapešti 22. mája odvolal súdneho znalca obhajoby. Plánované júlové dni pojednávania odročil na september, nový súdny expert určený súdom totiž požiadal o 30 dní na vypracovanie nového odborného posudku, v čom mu súd vyhovel.

Slovenka, jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Obvinenú odsúdil Okresný súd v Gödöllö 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli späť do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu