Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Detaily trojnásobnej vraždy na Liptove: Ivan (†41) zabíjal po návrate z väzenia!

Miesto činu a strelná zbraň Zobraziť galériu (2)
Miesto činu a strelná zbraň (Zdroj: Foto: Tv Joj, Polícia)

LIPTOVSKÁ LÚŽNA – Včerajšia dráma na Liptove otriasla celým Slovenskom. Ivan (†41) zastrelil v drevenici svoju expriateľku Katku (†45) a jej matku Danu (†65). Vyšiel na ulicu a guľovnicou zastrelil aj seba. Nedávno sa vrátil z väzenia, malo ísť o pomstu zo žiarlivosti.

„Podľa doposiaľ zistených informácií utrpeli všetky osoby strelné poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Za účelom zistenia ďalších okolností usmrtených osôb boli nariadené súdne pitvy. Nájdená strelná zbraň bude podrobená expertíznemu skúmaniu,“ informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu s trestnými činmi porušovania domovej slobody a nedovoleného ozbrojovania. Polícia na prípade intenzívne pracuje.

Detaily trojnásobnej vraždy na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Tv Joj, Polícia)

Časté vyhrážky

Podľa miestnych obyvateľov sa Ivan Kataríne často vyhrážal smrťou. Žena žila so svojou sestrou Evou (43) v Liptovskej Lúžnej. V osudný deň odišla do obchodu na nákup so svojím priateľom. V tom čase bola u nich na návšteve ich matka Dana.

Ivan bol podľa miestnych obyvateľov sirota a žil sám, nepatril medzi vzorných občanov. Často sa však obom ženám vyhrážal, navštevoval ich v dome, ba dokonca ich aj udrel. Ako povedali susedia pre denník Plus jeden deň, policajti k nim chodili kvôli podobným sporom často. Raz Katke povedal, že jej vypáli dom a zabije seba aj ju, po tom žene priložil k hlave zbraň. Kvôli tomu skončil vo väzení.

S Katkou tvoril kedysi pár, no aj po rozchode si na ňu nárokoval. Zrejme žiarlil, čo sa žene stalo osudným.

Vo väzení sedel štyri mesiace, prepustili ho skôr. Žena tušila, že je zle, preto sa mesiac skrývala u svojej matky. Do domu v Liptovskej Lúžnej sa vrátila v nedeľu aj s mamou.

Krvavý masaker

Tragédia sa stala v pondelok popoludní. Muž rozstrieľal zámok na drevenici, vošiel dnu a ženy zavraždil. Po tom vyšiel na ulicu a zbraň obrátil proti sebe pri miestom obchode. Mŕtve ženy našla sestra a dcéra, ktorá sa z tragédie zrútila.

Katarína bola trikrát vydatá, no žila so sestrou Evou v Liptovskej Lúžnej. Jej 22-ročná dcéra žije s otcom v Ružomberku. Matka žien Dana žila v jednom z bytov na ružomberskom sídlisku s ich treťou sestrou 28-ročnou Veronikou.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu