Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ukradol auto v Bratislave s matkou a dieťatkom: Drámu ukončili policajti streľbou!

Muž unikal na tomto aute, po streľbe do pneumatík zišiel z cesty a havaroval Zobraziť galériu (2)
Muž unikal na tomto aute, po streľbe do pneumatík zišiel z cesty a havaroval (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA – O poriadny rozruch sa postaral 25-ročný Peter a spustila sa policajná naháňačka ako z akčného filmu. Mladík nasadol do naštartovaného auta a unikal s ním. Nevšimol si, že na zadných sedadlách je žena s dvojročným dieťatkom. Dráma sa stupňovala, zbesilú jazdu zastavili až dunajskostredskí policajti, ktorí po unikajúcom aute museli strieľať. Zasiahli pneumatiku, muža sa im, našťastie, podarilo zneškodniť.

Vo štvrtok dopoludnia sa v Bratislave strhla poriadna dráma. Na Kazanskej ulici na Dolných Honoch pred supermarketom nasadol do otvorenej naštartovanej Škody Octavia 25-ročný Peter z Bratislavy. S vydesenou ženou a jej synčekom začal unikať smerom na Dunajskú Stredu.  

V aute s matkou a jej dieťatkom bola pôvodne iné žena. Tá na chvíľu vystúpila, potrebovala niečo vybaviť. Jej osobné veci ostali v aute. Vodička zažila nepredstaviteľný šok, keď spozorovala, že neznámy muž kradne auto.

Policajná naháňačka a streľba

Hneď, ako to bolo možné, zalarmovala policajtov. Muži zákona z celého Trnavského kraja boli razom v pohotovosti. Auto spozorovali pri obci Báč, kde vodič z auta vyhodil ženu s dieťaťom a vo svojej bezhlavej jazde pokračoval. To mu už boli v pätách policajti. Muža zastavili. "Keď sa policajti priblížili k autu, vyštartoval proti nim, pričom ich aj ohrozil," opísala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová.

Peter dupol poriadne na plyn a opäť v rýchlosti unikal. Svojou bezhlavou jazdou ohrozoval seba aj ostatných vodičov. Policajti sa ho pokúšali opäť zastaviť, na výzvy však nereagoval. Preto museli použiť výstrely. Najprv mierili do vzduchu, vodič nezastavil, preto mierili na auto. "Zasiahli zadné pneumatiky. To spôsobilo, že auto havarovalo," doplnila Kredatusová.

Ukradol auto v Bratislave
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Šťastný koniec

Dráma sa šťastne skončila neďaleko obce Holice v dunajskostredskom okrese. Vodiča odovzdali muži zákona svojim bratislavským kolegom. Medzi tým vystrašenú ženu s jej dieťatkom previezli na policajné oddelenie do Šamorína. Našťastie, boli v poriadku a bez zranení.  

"Zo včerajšieho prečinu neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody obvinil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II 25-ročného Petra R. z Bratislavy," informovala hovorkyňa bratislavnkých policajtov Tatiana Kurucová. "V súčasnosti sa obvinený nachádza v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ už spracoval podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby," dodala.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu