Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Proces s tehotnou Češkou, obvinenou z plánovania vraždy, je zrušený

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Súdny proces s Češkou Evou T. Z., ktorá je na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku (ŠTS) obžalovaná z plánovania vraždy svojho manžela, je zrušený. Naplánovaný bol na stredu 6. augusta.

Dôvodom je práceneschopnosť člena senátu ŠTS. Informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Je viac ako pravdepodobné, že v kauze sa nebude pojednávať ani vo štvrtok a v piatok, 7. a 8. augusta, tak ako to bolo naplánované.

Proces sa mal po prvý raz začať v stredu a mala vypovedať obžalovaná. ŠTS v tejto veci prijal obžalobu špeciálnej prokuratúry 22. júla. Eva T. Z. je v siedmom mesiaci tehotenstva.

"Ja som vraždu pána manžela neplánovala," povedala v júli na súde obžalovaná. Súd žiadala aj o prepustenie z väzby, avšak jej žiadosť zamietol. "Po pôrode určite nebudem mať žiadne myšlienky, aby som riešila svojho manžela alebo hocikoho iného," zdôvodňovala svoju žiadosť o prepustenie na slobodu Eva T. Z. Aj keď ju súd z väzby nepustil, voči jeho rozhodnutiu sťažnosť nepodala.

Podľa obžaloby si mala obžalovaná v januári tohto roku objednať vraždu svojho manžela Ľudovíta, za ktorého sa vydala v novembri 2013. Dôvodom mal byť majetkový prospech. Polícia ju však krátko nato zadržala a ešte v januári bola vzatá do väzby. Obhajca obžalovanej Viliam Parák považuje obžalobu za nedôvodnú a tvrdí, že v prípravnom konaní nebol pripustený ani jeden dôkaz v prospech jeho klientky. Ak bude Eva T. Z. uznaná za vinnú, za úkladnú vraždu jej hrozí doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu