Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rušňovodič zažil šok: V tuneli pred ním horel muž, Pavol (†40) z Košíc

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Otrasný pohľad sa naskytol rušňovodičovi, ktorý vo štvrtok poobede prechádzal Ťahanovským tunelom v Košiciach. Z kabíny zbadal horiaceho muža. Šokovaný zastal. Na miesto dorazili policajti a záchranári. Mužovi, žiaľ, nedokázali pomôcť, privolaný lekár už len skonštatoval smrť.

"Rušňovodič prechádzajúceho vlaku ohlásil horiacu, pravdepodobne postavu alebo figurínu, v tuneli. Po preverení oznámenia sa zistilo, že v tuneli skutočne leží obhorený mŕtvy človek. Bola privolaná polícia," uviedla hovorkyňa Železníc SR Martina Pavliková. Išlo o 40-ročného Pavla z Košíc.

"Muž sa z doposiaľ nezistených príčin polial neznámou horľavou látkou a následne sa zapálil," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. Okolnosti, ako sa do tunela muž dostal a či išlo o samovraždu upálením vyšetruje polícia. "S určitosťou však vieme povedať, že dotyčného človeka nezrazil vlak," doplnila Pavlíková.

Po nešťastí bola železničná doprava v úseku Košice – Kostoľany nad Hornádom na dve hodiny úplne prerušená. "Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil. Nariadil pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti," doplnila Mésarová.

V aute, ktoré bolo odstavené neďaleko tunela, sa našli doklady nebohého muža a listy na rozlúčku.

"Poverený príslušník železničnej polície začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrela policajná hovorkyňa.

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu