Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vážna dopravná nehoda na D1: Zrážka piatich vozidiel, diaľnica je už prejazdná

Nehoda na diaľnici D1 Zobraziť galériu (7)
Nehoda na diaľnici D1 (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Na diaľnici D1 v smere zo Senca do Bratislavy na 24 km sa dnes ráno o 8-mej hodine stala vážna dopravná nehoda. Zrazili sa tu nákladné auto a päť osobných vozidiel. Diaľnica je už v oboch smeroch sprejazdnená.

Ako informuje polícia, 33-ročný vodič kamiónu s poľským evidenčným číslom idúci v pravom jazdnom pruhu sa s vozidlom z dosiaľ nezistených príčin dostal do šmyku, skrížil sa mu náves a narazil do auta s trnavskou ŠPZ-kou Nissan Cascai, ktoré išlo v strednom jazdnom pruhu.

Vážna dopravná nehoda na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

"Náves narazil do stredových zvodidiel, kde sa prevrátil. Kabína kamiónu sa po náraze vznietila. Následkom čoho sa posunuli stredové zvodidlá asi o jeden meter do protismernej časti diaľnice. Tam sa zrazilo päť áut značiek Peugeot 206 (EČV –GA), Seat Ibiza (EČV BA),Renault Megane(EČV –BA), Mercedes B (EČV–BA), Mercedes Viano (EČV-BA)," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

Vážna dopravná nehoda na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

"Jednorazové ošetrenie na mieste bolo nevyhnutné u 29-ročnej vodičky vozidla Seat Ibiza, ďalšie osoby sa nezranili," doplnila Kurucová. Výška škody sa v súčasnosti vyčísluje. "Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u vodičov, ktorí boli účastníkmi nehody, vylúčené," dodala hovorkyňa. Ďalšie okolnosti sú predmetom šetrenia.

Na mieste kvôli požiaru zasahovali bratislavskí a seneckí hasiči. "Zasahujúci hasiči požiar nákladného automobilu zlikvidovali, vykonali protipožiarne opatrenia osobných motorových vozidiel a zranenej osobe poskytli predlekársku prvú pomoc. Spolu na mieste udalosti zasahovalo 15 hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky a jedným sanitným vozidlom." informovali z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Vážna dopravná nehoda na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Z dôvodu odstraňovania následkov dopravnej nehody bolo nevyhnutné pristúpiť k uzavretiu diaľnice D1. "V súčasnosti je už diaľnica v oboch jazdných smeroch sprejazdnená," dodala Kurucová. 

Vážna dopravná nehoda na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Pri hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode sa, našťastie, nikto vážne nezranil. "Na tiesňovú linku záchrannej zdravotnej služby nebola hlásená žiadna výzva o pomoc pri tejto dopravnej nehode," informoval zastupujúci hovorca záchranárov Jozef Minár. Na mieste zasahovala hasičská záchranná zdravotná služba, ktorá ošetrila jednu ľahko zranenú ženu.

Vážna dopravná nehoda na
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Na diaľnici tak dnes uviazli mnohí vodiči, ktorí ráno cestovali do hlavného mesta. Podľa jednej z vodičiek stáli na mieste v kolóne asi hodinu, okolo 9.15 sa prvý raz pohli. "Ľudia si robili na diaľnici piknik," skonštatovala jedna z účastníčok nehody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu