Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sanitka zablúdila v uliciach Bratislavy: Zuzana (†38) umrela pred zrakmi detí a manžela!

Nebohá Zuzana so svojimi synčekmi Zobraziť galériu (2)
Nebohá Zuzana so svojimi synčekmi (Zdroj: foto: tv markíza)

BRATISLAVA – Obrovské nešťastie sa stalo v istej bratislavskej rodine. Zuzana (†38) skolabovala za počítačom, jej manžel pohotovo zavolal 112-tku. Záchranári však netrafili na adresu, kde súrne potrebovali ich pomoc, dokonca ostali zakliesnení v inej ulici. Aj napriek úpenlivej snahe muža poskytnúť svojej milovanej prvú pomoc, Zuzana pod jeho rukami zomrela. Na tragédiu sa celý čas bezmocne so slzami v očiach prizerali ich dvaja synčekovia.

Zuzane prišlo zle, keď sedela za počítačom. O niekoľko sekúnd na to spadla bezmocne na zem. Okamžite k nej priskočil manžel s cieľom poskytnúť prvú pomoc. Zavolal na operačné stredisko záchrannej služby a privolal pomoc. „Počas hovoru operátor radil volajúcemu, ako resuscitovať a podporovať životné funkcie,“ informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Manžel oživoval svoju milovanú celých 18 minút. Úpenlivo čakal na príchod sanitky s lekárom, no tí nechodili. Po 13-tich minútach od začiatku hovoru, stále na pomoc nikto neprichádzal. Manžel bol zúfalý, no neustále sa usiloval z plných síl pomáhať. Sanitka k nim však netrafila, medzi ulicami blúdila, dokonca v jednej ostala zakliesnená. „Som sa pýtal, kde toľko trčia, aj som vyzýval operátora, aby ma spojil s posádkou, aby som ich vedel navigovať. Od vtedy sa začal boj s časom,“ hovorí pre Tv Markíza manžel.

Sanitka zablúdila v uliciach
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Záchranári zavolali operátorovi, chceli vedieť, ako sa dostať na správnu adresu. Navigácia im vraj ulicu vôbec nenašla. Namiesto toho, aby išli na Neronetovu, odbočili do vedľajšej Lopeníckej.   Ulice sú na tomto mieste úzke, sanitka ostala v jednej z nich doslova zakliesnená a nemohla prejsť. Musela vycúvať, nájsť inú cestu a až tak dorazila na miesto. Zuzanu oživovali ďalšiu hodinu. Žiaľ, márne. Žena skonala pred očami manžela a dvoch malých synčekov.   

„Podľa predbežných informácií z dispečingu, tá trasa sem trvá šesť až sedem minút, takže keď si ich z tých osemnástich minút odpočítame, pýtam sa, kde boli celý ten čas,“ hovorí nešťastný muž.

Podľa ministerstva zdravotníctva išlo o štandardný výjazd so štandardným časom dojazdu. Otázne je, či by žene skorší príchod sanitky zachránil život. Preto chce muž podať sťažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a do úvahy pripadá i podanie trestného oznámenia. Zuzana zomrela podľa lekárky na zástavu srdca. Presnú príčinu smrti určí však až súdna pitva.   

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu