Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladík(16) kradol v rodinnom dome: Za spôsobenú škodu 2 500 eur mu hrozí rok za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GALANTA - Z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže obvinila polícia 16-ročného mladíka z okresu Galanta. V týchto dňoch v nočných hodinách sa vlámal na Kukučínovej ulici v Seredi do rodinného domu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

 "Z pivnice ukradol vŕtacie kladivo, vŕtačky, benzínovú pílu, prenosný cirkulár, kosačky ale aj odpružený horský bicykel. Majiteľovi spôsobil krádežou škodu za viac ako 2500 eur. Mladíkovi hrozí za krádež až jednoročné väzenie," konštatovala hovorkyňa.

Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj 25-ročného vodiča z okresu Prievidza. Galantskí policajti ho skontrolovali pred týždňom v obci Pusté Úľany. Počas kontroly podrobili vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna.

"V dychu mu namerali prvýkrát 1,06 mg/l a o pol hodinu neskôr 1,30 mg/l alkoholu, čo je 2,71 promile. Policajti muža vzápätí zadržali a umiestnili do cely policajného zadržania," priblížila Kredatusová.

Ako uviedla, následne ho sudca uznal vinným a vodičovi uložil trest odňatia slobody na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na 18 mesiacov a súčasne mu uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až na tri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu