Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chybou prokurátora sa dostal na slobodu sýkorovec Jašter!

Michal B., alias Jašter sa dostal z väzby na slobodu
Michal B., alias Jašter sa dostal z väzby na slobodu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Michal B., alias Jašter, považovaný za vyššie postaveného člena bratislavskej skupiny sýkorovcov a v minulosti obžalovaný a zbavený spod obžaloby z vraždy študenta Daniela Tupého, sa chybou prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dostal z väzby na slobodu.

Jašter bol vo väzbe za drogovú trestnú činnosť a za zosnovanie, podporovanie a založenie zločineckej skupiny od začiatku minulého roka. Koncom apríla tohto roka ho musel prepustiť na slobodu Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, keďže prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na predĺženie lehoty väzby oneskorene. Dnes to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková a aj hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

"Veľmi ma to mrzí. Stalo sa to po prvý raz," uviedol na margo prípadu prokurátor, ktorý je pokladaný za odborníka a viaceré zdroje potvrdili, že takúto chybu v minulosti skutočne neurobil.

"Pochybenie prokurátora v tejto veci však nemá vplyv na meritórne rozhodnutie v tejto trestnej veci. Špeciálny prokurátor po oboznámení sa so všetkými skutočnosťami, ktoré viedli k tomuto, pre ÚŠP výnimočnému pochybeniu, vykoná všetky opatrenia, aby sa takéto pochybenie v budúcnosti nezopakovalo. Voči prokurátorovi ÚŠP vyvodí disciplinárnu zodpovednosť a bude o prijatých opatreniach a návrhu na disciplinárne potrestanie informovať generálneho prokurátora," uviedla ďalej hovorkyňa Predajňová. Michal B., ako informovali minulý rok viaceré bulvárne médiá, sa vo väzbe v máji 2013 neúspešne pokúsil spáchať samovraždu.

Ako prvý o prepustení Michala B. informoval pred pár dňami portál GINN. Podľa tohto zdroja, polícia sa chválila v januári 2013 rozbitím gangu obchodujúcim s narkotikami, na čele ktorého mal Jašter stáť. Michal B. podľa polície financuje svoj život napríklad z peňazí utŕžených za predaj kokaínu, pervitínu či marihuany v hlavnom meste.

Pri zatýkaní sa u deviatich členov skupiny našli okrem drog aj pištole, granát či náboje za takmer 100.000 eur. To je len časť jeho aktivít, políciu zaujíma aj ako človek blízky šéfovi sýkorovcov Robertovi L. s prezývkou Kýbel. Robert L. je na úteku pred spravodlivosťou pre obvinenia z desiatich mafiánskych vrážd - o.i. Romana Deáka, Eduarda a Róberta Diničovcov, Róberta Holuba, Róberta Pála, Miloša Piliara či Dalera Hlavačku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu