Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Falošná vodárka ukradla starenke (81) 300 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE – Neznáma žena okradla v piatok okolo ôsmej ráno 81-ročnú dôchodkyňu v byte na Alešovom nábreží v Košiciach. Pod zámienkou odpočtu vodomeru sa dostala do bytu a vzápätí začala manipulovať staršiu ženu, aby od nej získala peniaze.

Povedala jej, že v dome nebudú mať týždeň vodu a ich spoločnosť im prispieva sto eurami na kúpu minerálok, pričom podotkla, že má pri sebe len 200-eurovú bankovku a že jej musí vydať. Dôverčivá dôchodkyňa vybrala z barovej skrinky 100 eur a dala ich neznámej žene.

Keď pýtala sľúbených 200 eur, žena tvrdila, že jej ich už dala a hneď odpútala pozornosť tým, že žiadala sprístupnenie odtoku kuchynského odpadu a ďalšie úkony. Tvárila sa, že si robí svoju prácu a z bytu nepozorovane odišla.

Dôchodkyňa po jej odchode zistila, že z barovej skrinky jej zmizlo aj zvyšných dvesto eur, páchateľka ju tak pripravila o 300 eur. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície OR PZ Košice začal trestné stíhanie vo veci krádeže. Páchateľke hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov, informoval hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó.

Polícia upozorňuje, aby si ľudia overovali totožnosť pracovníkov, ktorých púšťajú do bytu, prípadne volali na príslušnú inštitúciu, či ich poznajú. V prítomnosti neznámych netreba vyberať peniaze, ani ukazovať, kde sú uložené.

Polícia ďalej pripomína, aby ľudia nedôverovali emotívnym príbehom cudzích ľudí alebo ich ponuke pomoci, neotvárali údajným predajcom či iným podozrivým, bez konzultácie s právnikom alebo príbuznými nič nepodpisovali a aby pri akomkoľvek podozrení volali políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu