Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vražedný útok psa v obci Figa: Dôchodkyňa Irena (†79) nemala proti pitbulovi šancu

Psa Dana po útoku utratili Zobraziť galériu (4)
Psa Dana po útoku utratili (Zdroj: foto: tv joj)

FIGA – Neuveriteľne brutálny útok sa stal v nedeľu popoludní v obci Figa. Agresívny pes napadol a na smrť dohrýzol dôchodkyňu Irenu (†79). Pitbul Dan vo svojom krvilačnom vyčíňaní pokračoval, neváhal a zaútočil aj na svojho majiteľa Štefana. Veterinár ho musel utratiť.

Namiesto toho, aby oslavovala meniny, stala so obeťou brutálneho útoku rozzúreného psa. Nešťastie sa stalo v obci Figa v okrese Rimavská Sobota. Irena (†79) sa vybrala v nedeľu popoludní k susedom pre vajíčka. Robievala to často. Podľa svedkov tragédie, na ženu kričal majiteľ domu, aby nevchádzala do dvora, pretože jeho pes bol pustený z klietky a voľne pobehoval. Starenka však varovanie nepočula.

"Starký ju upozorňoval, aby nešla do dvora, lebo že pes je pustený. Ona bola hluchonemá," povedal pre TV Joj vnuk majiteľa.

Vražedný útok psa v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Nevedno prečo, no pitbul na bezbrannú ženu brutálne zaútočil. Domáci pán Štefan sa usiloval psa od doráňanej a dohryzenej starenky odtiahnuť, no agresívne zaútočil aj naňho. Pohrýzol ho do ruky, no nakoniec sa mu podarilo psa odohnať. Vo dvore sa počas nešťastného incidentu strhol obrovský krik, na čo pribehol iný sused a ženu ťahala z dvora na ulicu.

Na miesto krvavého incidentu dorazili aj privolaní záchranári. Tí sa usilovali dôchodkyni pomôcť, žiaľ, bezúspešne. Pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahla. Irena utrpela vážne zranenia na krku a rukách, pričom stratila veľa krvi. O tom svedčí aj množstvo zakrvavených stôp na mieste nešťastia. "Mala otvorenú zlomeninu ramena a stopy po uhryznutí na hlave. Záchranári sa ju snažili oživiť viac ako 35 minút," uviedla pre televíziu hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková Krčová. Do nemocnice v Rimavskej Sobote záchranári previezli aj majiteľa psa Štefana. 

Vražedný útok psa v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Privolaný zverolekár musel psa po desivom útoku utratiť. Štefan je z celej udalosti otrasený. Podľa jeho slov pes Dan ešte nikdy nezaútočil, preto nedokáže pochopiť, čo mohlo byť príčinou vražedného incidentu. Agresívne správanie psa si zatiaľ nevie vysvetliť ani zverolekár, ktorý podal smrtiacu injekciu. Podľa neho pri podávaní pes nejavil žiadnu agresivitu. Pripustil, že tá mohla byť spôsobená mnohými faktormi, ako je ochorenie alebo správanie príslušných ľudí.   

Vražedný útok psa v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Neviem si vysvetliť, prečo zaútočil. Či ho udrela palicou. Pred tým nikomu neublížil, hrali sa s ním deti," povedal vnuk majiteľa. Pitbula pravidelne očkovali proti chorobám. Aj napriek tomu ho utratili. Telo teraz pošlú na ďalšie vyšetrenie, aby vylúčili besnotu.

Podľa hovorkyne banskobystrických policajtov Petry Vaškovej, prípadom sa už policajti zaoberajú a nariadili súdnu pitvu nebohej. Po výsledkoch bude možné rozhodnúť o ďalšom postupe.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu