Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Korupcia v Žiline pri prideľovaných bytov: Spomína sa aj meno poslanca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA – Mesto Žilina podalo trestné oznámenie na konkrétnu osobu pre podozrenie z korupcie pri prideľovaní mestských nájomných bytov. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma. V trestnom oznámení sa podľa neho spomína aj meno poslanca žilinského mestského zastupiteľstva.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová uviedla, že žilinskí policajti prijali v predmetnej veci dve oznámenia. „Vzhľadom na vecnú príslušnosť sme jedno už postúpili a ďalšie sa spracováva na postúpenie Národnej kriminálnej agentúre,“ uviedla Balogová.

Žilinský primátor doplnil, že už dlhodobo mal podozrenia a informácie od občanov. „Ku mne denne chodí veľa ľudí a prichádzajú predovšetkým preto, lebo chcú riešiť bytovú otázku. A mnohokrát prichádzajú ľudia, ktorí nevedia splácať nájom za byt preto, lebo splácajú úver. Ktorý si museli zobrať, aby mohli dať úplatok. Za to, že dostanú nájomný byt. Ale nikto nechce ísť svedčiť. Trestné oznámenie sme dali teraz preto, lebo sa našiel človek, ktorý bol už tak nahnevaný, že svedčiť bude. Aj keď je to proti nemu, lebo úplatok ponúkol,“ povedal Choma.

Ak vyšetrovanie potvrdí podozrenia, pôjde podľa Chomu o závažnú vec. „Pevne dúfam, že sa odhalia zásadné a závažné veci. I keď je to čiastočne proti mne, lebo za môjho vedenia sa to stalo, ja som podpisoval schválené zmluvy. Napriek tomu som ochotný otvorene komunikovať na túto tému s vyšetrovateľom či s kýmkoľvek. Chcem zdôrazniť, že mám nesmierny záujem, aby sa takéto veci nediali. I napriek tomu, že sa to deje za môjho vedenia, čo na mňa môže vrhať zlé svetlo. Ale ja sa necítim vinovatý nijakým spôsobom a dúfam, že sa to všetko riadne vyšetrí,“ uzatvoril žilinský primátor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu