Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší úspech lupičov v maskách Klausa a Schwarzeneggra: Pancierová dodávka plná peňazí!

Pancierová dodávka, z ktorej ukradli peniaze a odstavili neďaleko dialnice Zobraziť galériu (4)
Pancierová dodávka, z ktorej ukradli peniaze a odstavili neďaleko dialnice (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Neuveriteľná lúpež sa stala ešte v sobotu v noci, keď v bratislavskej Devínskej Novej Vsi zlodeji ukradli pancierovú dodávku, ktorá bola plná peňazí. Incident sa stal pred nákupným centrom večer okolo jedenástej hodiny. Zatiaľ nevedno koľko peňazí odcudzili, no po lupičoch pátral aj vrtuľník.

Podľa medializovaných informácií, páchatelia mali byť až traja. Údajne má ísť o mužov, ktorí doteraz obrali slovenské banky o pol milióna eur. Typické je pre nich, že sa maskujú gumenými podobizňami Václava Klausa a Arnolda Schwarzeneggera. Tým sa ešte v novembri podarilo vylúpiť banku v Senci. Zobrali si vtedy vyše 300 tisíc eur. Bola to ich už štvrtá úspešná akcia v banke. Vždy sa im podarilo ulúpiť veľký obnos peňazí.

Ďalší úspech lupičov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Lúpež sa mala odohrať tak, že zamestnanci bezpečnostnej služby prišli pre peniaze do nákupného centra v Devínskej Novej Vsi. Pokiaľ boli v budove, niekto im ukradol auto s peniazmi.

Ďalší úspech lupičov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Bezpečnostná služba má zmluvu aj s nákupným centrom, spred ktorého vozidlo ukradli. Zamestnanci boli až z Nitry. "V čase okolo 22.45 odcudzili dosiaľ neznámym spôsobom riadne uzamknuté vozidlo, ktoré slúžilo na prepravu a zvoz hotovosti, cenín a pošty," potvrdil pre TV Joj hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. 

Ďalší úspech lupičov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Krádež potvrdila aj polícia. Zatiaľ však nie je známa suma peňazí, ktorú takto odcudzili. Mohlo ísť až o stovky tisíc eur, pretože tam boli sobotňajšie tržby z nákupných centier.

Doteraz nie je známe, ako sa mohli páchatelia opancierovaného vozidla zmocniť. Auto má totiž viacnásobný systém ochrany. V aute je aj trezor, ktorý je oddelený pancierovými dverami.

Otázne ale je, prečo zamestnanci nechali auto s peniazmi zaparkované a nestrážené.

"Každý poskytovateľ bezpečnostnej služby si upravuje činnosť internými normami," povedal prezident Slovenskej komory súkromnej bezpečnosti Imrich Vaváček a doplnil, že ak firmy poskytujúce súkromnú bezpečnosť prevážajú peniaze napríklad pre banky alebo pre iných klientov, tak im krajské riaditeľstvo môže upraviť podmienky licencie.

Posádka tak na základe interných predpisov nemala nechať auto bez dozoru. Okolie v nedeľu mapoval aj policajný vrtuľník. Páchatelia auto nechali odstavené neďaleko diaľnice a podľa medializovaných informácií malo byť poliate horľavinou.

"Vyšetrovanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami naďalej pokračuje. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnosti poskytnúť k prípadu bližšie informácie," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová. Či sú do lúpeže zapletení aj zamestnanci bezpečnostnej služby, ukáže až vyšetrovanie.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu