Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Róm, ktorý zabil zlodeja Slava (†40): Chránil som rodinu, strieľal po nás!

Tento mladík mal Slava dobiť na smrť
Tento mladík mal Slava dobiť na smrť (Zdroj: TV MARKÍZA)

ŠAĽA - Nočná dráma sa odohrala z nedele na pondelok v obci Trnovec nad Váhom. Keď sa do domu rómskej rodiny pokúšali vlámať dvaja muži, obyvatelia ich prichytili a spustila sa roztržka, pri ktorej spôsobili jednému z vlamačov Slavomírovi P. (†40) tak vážne zranenia, že im na mieste podľahol.

Dvaja muži medzi 2:00 a 3:00 najprv obyvateľom rodinného domu odpojili elektrinu a rozbili okno, cez ktoré sa so slovami "toto je policajný zásah" vlámali dnu. Obyvatelia domu však po chvíli pochopili, že polícia takýmto spôsobom nepostupuje a dvojicu vlamačov, ktorá sa dala medzitým zrejme na útek, začali prenasledovať.

Jednému z nich sa podarilo ujsť, druhého však Rómovia dostihli zrejme už pred domom, čomu nasvedčujú krvavé stopy na schodisku. Vlamača mlátili hlava-nehlava až kým neostal bezvládne ležať na zemi. Nepomohli mu už ani privolaní záchranári. "Muž bohužiaľ podľahol zraneniam," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Smrteľné zranenia mu mali Rómovia spôsobiť ostrým predmetom, zrejme nožom.

Podľa našich informácií je nebohým mužom Slavomír P. zo Serede, ktorý bol pre políciu známou firmou a kvôli vlámaniam mal už nemálo opletačiek so zákonom. Polícia v týchto chvíľach vypočúva podozrivých a bližšie informácie k prípadu neposkytuje. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin zabitia," povedala pre Topky nitrianska hovorkyňa Renáta Čuháková. Rodina, ktorej členovia mali vlamača dobiť na smrť, bola údajne až doteraz bezproblémová a obyvatelia sú z nočného incidentu v šoku.

Televízia Markíza priniesla rozhovor s mladíkom, ktorý mal Slavomíra dobiť na smrť. Podľa neho bol ozbrojený plynovou pištoľou, z ktorej mal aj strieľať. Tú mu z ruky vytrhol a udieral ho s ňou. "Oni nás napadli, babku chceli zabiť. Ja som mu vrazil jednu," tvrdí mladík. Ten je spolu s rodinou teraz na polícii, kde ho vypočúvajú. Druhý vlamač je stále na úteku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu