Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Silné emócie partnerky na súde: Pustili VIDEO posledných sekúnd života zavraždeného partnera!

V pozadí údajný vrah Matej Horák, v ľavom rohu zavraždený Vladimír Kriška Zobraziť galériu (2)
V pozadí údajný vrah Matej Horák, v ľavom rohu zavraždený Vladimír Kriška (Zdroj: Foto: PZ, int.)

BRATISLAVA – Súdny proces okolo vraždy expolicajta Vladimíra Krišku speje ku koncu. Bodnými ranami do brucha a srdca ho zavraždili na Vianoce v roku 2009 vo vrakuňskom bare Hugo. Na včerajšie pojednávanie Okresného súdu Bratislava 1 sa konečne dostavil aj obžalovaný Matej Horák. Rozsudok by mal padnúť o necelé dva týždne. Sudca včera pred prítomnými v súdnej sieni zverejnil videonahrávku z bezpečnostnej kamery z baru, kde sa tragický incident odohral. Obžalovanému do smiechu nie je.

„Vlado ležal na zemi, bol dopichaný nožom, všade plno krvi, nemal pulz,“ takto včera na súde spomínal na hrozivú udalosť svedok Marek Daniš. Prítomným behal doslova mráz po chrbte, jeho slová nenechali nikoho chladným. „Asi po ôsmich minútach sa nám ho podarilo prebrať, usmial sa. Keď som Vladovi dvihol tričko, striekala z neho krv, videl som dve rany. Jednu s veľkosťou asi na tri prsty mal v bruchu, druhú s veľkosťou asi na dva prsty mal v oblasti srdca. Okamžite sme mu dávali prvú pomoc. Všade bol krik, panika,“ slová ako zo zlého hororového filmu zneli z úst svedka.

V osudnú noc sa nebohý Vladimír v bare Hugo vo Vrakuni stretol so svojimi priateľmi. Ako to medzi kamarátmi chodí, zabávali sa a popíjali pri bare. Nebohý so svojou družkou Katarínou a ich vtedy len štvormesačnou dcérkou prišli po troch rokoch, čo žili v Austrálii, na Slovensko. Chceli potešiť svoju rodinu a hlavne ukázať svoju malinkú dcérku. Pricestovali presne na Vianoce 24.12. 2009. Incident sa stal dva dni na to 26. decembra.

Svedok Marek Daniš
Zobraziť galériu (2)
Svedok Marek Daniš  (Zdroj: Foto: miš)

Druhý svedok Juraj Sekereš na súde ďalej spomínal: „Vlado odišiel na WC, ešte som ho prehováral nech nechodí, nech si so mnou vypije. Keď sa po chvíli nevracal, išiel som sa za ním pozrieť. Predo mnou išiel chlapec, no ako vošiel do chodbičky, čo je pred dverami toaliet, urobil krok späť, lebo sa zľakol. Ja som v tom uvidel Vlada. Ležal na zemi v tej chodbičke a bol celý dokrvavený.“  Nastal obrovský zmätok a panika. Kamaráti Vladovi pribehli na pomoc, privolali záchranku aj policajtov. Záchranka však podľa ich slov prišla asi až po 20-tich minútach, a to už bolo neskoro: „Vlado navždy odišiel, zomrel,“ spomínal svedok Daniš.

Videozáznam z baru Hugo

Sudca na včerajšom pojednávaní zverejnil videozáznam z bezpečnostnej kamery z baru Hugo. Vidno na ňom, ako to v osudnú noc vyzeralo. Bežná zábava mladých ľudí, nočné popíjanie, prechádzanie sa od stola k stolu, návštevy toaliet. Po niekoľkých minútach vidno skupinku troch ľudí – dvoch mužov a jednej ženy ako spoločne vchádzajú do priestoru chodbičky, ktorá vedie k WC. Medzi nimi je obžalovaný Matej Horák. Po pár minútach z dverí vyšla skupinka spomenutých troch ľudí.  Dvere ostali pootvorené. To už ostal nebohý Vladimír dopichaný na zemi. Nakoľko v bare bola pustená hlasná hudba, nikto nepočul krik, ani zvuky konfliktu, ktorý sa na toaletách odohrával.

Podľa našich informácií, nebohý mal na mužskom WC vyrušiť partiu pri tom, ako užívali kokaín. On sám bol podľa výpovedí blízkych, zarytý odporca návykových a psychotropných látok. Podľa všetkého mužov upozornil, nech tak nerobia. V tom sa však pravdepodobne zvrtla potýčka s fatálnymi následkami.  Podľa znaleckých posudkov, Vlado zomrel na následky ťažkých poranení brucha a srdca a následné silné zakrvavenie. V jeho krvi našli prítomnosť kofeínu a nikotínu. Na steroch z jeho rúk však zistili prítomnosť kokaínu.  Ako svedok pre Topky.sk uviedol: „Ten nájdený kokaín na jeho rukách musel byť od užívateľov, ktorí ho brali na záchode, pri čom ich vyrušil. Dostal sa s nimi do osobného kontaktu a potom ho jeden z nich dobodal.“

Na videozázname po  incidente vidno ako nebohý leží na chodbičke pred toaletou, pokúša sa vstať a znova padá na zem. „Keď som vošiel do chodbičky, uvidel som na zemi Vlada v kaluži krvi, nahliadol som do priestoru toaliet, všade tam bolo plno krvi. Bitka sa musela odohrať tam a do chodbičky prešiel  už ako ťažko zranený,“ spomína jeden zo svedkov.

Vladimír bol silný chlap, v polícii pôsobil ako kukláč a neskôr  v ochranke ústavných činiteľov dokopy šesť rokov. Podľa príbuzných a známych bol dobrý človek, nikdy neprichádzal do konfliktu. Neužíval drogy, pretože ich sám neznášal.

Za zmienku stojí aj sudcom prečítaný výsluch MUDr. Tomašovicovej, ktorá na druhý deň po tragédii ošetrovala obžalovaného Mateja Horáka. V lekárskej správe píše: „Pacient bol napadnutý neznámou osobou. Na tvári mal rezné poranenia.“ To však lekárka nemohla vedieť, že pravdepodobne Horák vraždil.

Na včerajšom pojednávaní bola prítomná aj Katarína (34) partnerka nebohého Vladimíra. So slzami v očiach počúvala výpovede svedkov. Ťažkým vzlykom a plaču sa neubránila, keď sudca pristúpil k prehrávaní videozáznamu, na ktorom videla svojho milovaného v posledných minútach života. „Neviem, čo mám na to povedať. Mohli sa pohádať, pobiť, ale nikto nemal právo siahnuť  môjmu Vladovi na život,“ uviedla Katarína po skončení pojednávania a so slzami v očiach dodala: „Je to pre mňa hrozné.“

Sudca pojednávanie odročil na 16. decembra. To už sú naplánované záverečné reči prokurátorky aj obhajcu a mal by padnúť aj prvostupňový rozsudok. Obžalovaný Matej Horák  bol po incidente 11 mesiacov v zahraničí, na Slovensku po ňom vyhlásili pátranie. Prihlásil sa až v novembri 2010, súd ho do väzby nevzal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu