Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rituálna samovražda manželov z Bratislavy: Zomrel bývalý moderátor hlavných správ!

V byte našli mŕtveho aj bývalého moderátora Bronislava Zobraziť galériu (7)
V byte našli mŕtveho aj bývalého moderátora Bronislava (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Správa o údajnej rituálnej dvojnásobnej samovražde, ktorá včera šokovala Slovensko, nenechala azda nikoho bez povšimnutia. Manželský pár si v byte na Záhrebskej ulici v bratislavskom Starom Meste zobral život, doteraz nevedno ako. Špekuluje sa, že sa zabili úmyselne. V byte okrem bezvládnych tiel Aleny Tesaříkovej (†54) a Bronislava Tesaříka (†53) bola len posteľ, na ktorej ležali, množstvo ezoterických kníh a list na rozlúčku. Nebohý muž bol bývalý celonárodne známy moderátor niekdajšej Československej televízie.

Vaše tipy

Legendárny moderátor porevolučných hlavných správ v Československej televízii a neskôr aj STV si za doteraz neobjasnených okolností siahol aj so svojou manželkou na život. Pradvepodobne rituálnou samovraždou obidvaja odišli z tohto sveta. Podľa našich informácii stojí za jeho zúfalým činom úpadok slávy. Muž, ktorého každý deň videli v televízii milióny divákov skončil v roku 1998, po porážde mečiarizmu. Keďže práve za vlády Vladimíra Mečiara natočil napríklad aj dokument s utajenými svedkami o únose syna Michala Kováča, ale moderoval aj slávne mítingy HZDS na Pasienkoch.

Policajti na mieste nešťastnej udalosti našli list na rozlúčku, ktorý by mohol do prípadu vniesť viac svetla. Čo je jeho predmetom, však doteraz nie je známe. „Polícia vyšetruje okolnosti smrti 53-ročného muža a 54-ročnej ženy v jednom z bytov na Záhrebskej ulici v Bratislave. Podľa doterajšieho vyšetrovania osoby zanechali po sebe list na rozlúčku. Za akých okolností prišlo k úmrtiu osôb je predmetom vyšetrovania.“ uviedol hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.  

Rituálna samovražda manželov z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Podľa susedov bol byt prázdny a manželia sa v ňom zdržiavali minimálne. „Tento byt patril otcovi nebohého, ktorý zomrel asi pred rokom. Odvtedy sem pravidelne asi raz týždenne chodili manželia vybrať poštu a vyvetrať. Dlhšie sa v byte nezdržiavali,“ uviedol sused Ladislav. Ako sa nám podarilo zistiť, Alena bola druhou manželkou Bronislava, deti nemali.  Údajne bývali v spoločnom byte v Petržalke.

Rituálna samovražda manželov z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Alena  bola detskou neurologičkou v petržalskej nemocnici, jej manžel bol bývalý moderátor. Blízky človek Bronislava, ktorý sa s ním stretol nedávno, pre Topky.sk povedal, že bol kedysi slávny moderátor Hlavných správ v Československej televízii a svoje postavenie si užíval. Poslednú dobu veľmi trpel tým, že sláva okolo neho upadla a nikto sa o neho už nezaujímal. Bol z toho v chorobných depresiách.

Podľa údajov zverejnených na internete dlhovali manželia spolu na poistnom približne dvetisíc eur. Čo ich viedlo k brutálnemu koncu životov, zatiaľ nie je známe.

Rituálna samovražda manželov z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Byt na Záhrebskej ulici, v ktorom zrejme po rituálnej samovražde bezdetní manželia zomreli, sa nachádza na druhom poschodí obytného domu. Policajti vošli dnu po tom, čo sa susedia sťažovali, že sa chodbou šíri neznesiteľný zápach. Stalo sa tak v pondelok večer okolo desiatej hodiny. Na obrovské prekvapenia v posteli našli ležať vyše týždňa staré mŕtvoly. Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil.

V byte okrem postele nenašli viac nič. Nebol zariadený, neboli v ňom ani žiadne potraviny. Teraz je zapečatený.

„Je to strašné, neviem, čo sa stalo, nasťahovali sme sa sem len pred dvoma dňami,“ reagovala udalosťou ohromená suseda. „Neviem, čo sa mohlo stať, bol to normálny manželský pár, asi sa zámerne udusili plynom alebo požili nejaký jed,“ myslí si sused Ladislav.

Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia. V prípade, ak sa preukáže, že smrť si osoby privodili sami, vyšetrovanie bude zastavené.

Spoznávate Bronislava Tesaříka, ktorý bol legendárnym moderátorom hlavnej spravodajskej relácie? Ako si na neho spomínate? Vaše postrehy, fotografie či videá s moderátorom nám pošlite na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu