Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na cestách v noci kosila smrť: Dvaja mŕtvi, niekoľko zranených

Desivú zrážku na diaľnici D2 neprežila mladá žena (†18) Zobraziť galériu (3)
Desivú zrážku na diaľnici D2 neprežila mladá žena (†18) (Zdroj: Polícia SR)

BRATISLAVA - Tragicky sa skončili dve nočné dopravné nehody. Pri jednej sa zrazili autá na diaľnici D2 v smere z Kútov (okres Senica) do Bratislavy. Desivú zrážku neprežila mladá, len 18-ročná žena. Pri druhej nehode, ktorá sa stala v Žiline, prešiel 19-ročný vodič na ceste ležiaceho 55-ročného muža. Ani ten stret s autom neprežil.

Dnes, krátko po polnoci, zasahovali na mieste nehody na diaľnici D2 hasiči z Malaciek a Senice. Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a následne vykonali protipožiarne opatrenia. Pre dopravnú nehodu bola diaľnica v smere z Kútov do Malaciek zatvorená.

Účastníkmi tragickej nehody boli 33-ročný vodič Citroënu a 61-ročný vodič jazdnej súpravy vozidla Mercedes s prívesom.

Podľa doterajších informácií z doposiaľ nezistených príčin prišlo k vzájomnému stretu Citroënu a jazdnej súpravy vozidla Mercedes Sprinter. "Následkom zrážky došlo k nárazu auta do stredových zvodidiel diaľnice. Jazdná súprava sa pravdepodobne následkom nárazu rozpojila a prevrátila," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. Následkom nehody utrpelo zranenia celkovo šesť  ľudí – občanov Bulharskej republiky, cestujúcich v jazdnej súprave. Boli prevezení do bratislavských nemocníc. Mladá žena (18) zraneniam na mieste nehody podľahla.

Desivú zrážku na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR)

Celková škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na približne 10 tisíc eur. Alkohol bol u oboch vodičov po vykonaní dychovej skúšky vylúčený. "Presné príčiny dopravnej nehody a miera zavinenia sú predmetom ďalšieho preverovania," uzavrel hovorca.

Desivú zrážku na diaľnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR)

Mladý vodič prešiel na ceste ležiaceho muža, ten neprežil

Tragická dopravná nehoda sa stala v sobotu večer aj v Žiline v časti Trnové. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 19-ročný vodič Alfy Romeo sa pravdepodobne nedostatočne venoval riadeniu vozidla a sledovaniu situácie na ceste a prešiel 55-ročného muža, ktorý ležal na vozovke. Muž zomrel na mieste. Skúška na alkohol bola u mladého vodiča negatívna. Polícia 19-ročného vodiča obvinila z prečinu usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu