Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Černákovi zakázali milenku: Zúri a oháňa sa európskymi pravidlami!

Černák a jeho nová priateľka Monika Křivová Zobraziť galériu (3)
Černák a jeho nová priateľka Monika Křivová (Zdroj: SITA, FB)

BRATISLAVA – Odkaz z basy! Mikulášom Černákom, svojho času najobávanejším bossom slovenského podsvetia, lomcuje obrovský hnev. Po tom, čo mu šéf ilavskej väznice zakázal návštevy mladučkej milenky Moniky Křivovej, reagoval na sociálnej sieti ostrým protiútokom. Na profile, ktorý mu spravuje kontaktná osoba, zverejnili dôkazy, na základe ktorých mu vraj stretávanie s pohľadnou blondínkou zakazovať nemôžu.

Černák na sociálnej sieti reagoval na nedávno medializované informácie o tom, že návštevy zaľúbenej Moniky v ilavskej väznici, kde si odpykáva doživotný trest, sú nelegálne. Boss odsúdený za sedem vrážd odmieta porušovanie zákona a opiera sa pritom o nové Európske väzenské pravidlá, podľa ktorých má vraj na stretnutie s milenkou plné právo.

Monika sa do bossa zaľúbila už ako tínedžerka.
Zobraziť galériu (3)
Monika sa do bossa zaľúbila už ako tínedžerka.  (Zdroj: SITA, FB)

V dokumente s názvom Európske väzenské pravidlá – Pravidlo 24 zavesenom na stene profilu Mikuláša Černáka sa píše, že „strata slobody nemá znamenať stratu kontaktu s vonkajším svetom“, pod čo spadajú nielen telefonáty a listy, ale aj návštevy. Tie majú podľa pravidiel okrem stretnutí s rodinou zahŕňať aj kontakt s „osobou, s ktorou si uväznený založil vzťah porovnateľný s rodinným príslušníkom, aj keď nie je formálne uzatvorený,“ čím Černák zrejme naráža na jeho milenecký vzťah s Monikou.

Odsúdenému bossovi sa očividne nepáči ani fakt, že zamilované listy, ktoré si s blondínkou vymieňajú, nečítajú iba oni sami. V zverejnenom dokumente, na ktorý sa odvoláva, sa totiž píše aj o kontrolovaní korešpondencie väzňov. „Možno kontrolovať korešpondenciu, aby sa videlo, či neobsahuje ilegálne súčasti, ale možno ju čítať len ak existuje špecifický náznak o tom, že jej obsah je nelegálny,“ znie časť európskeho pravidla č. 24. Návštevy by sa podľa neho nemali zakazovať ani ak predstavujú hrozbu bezpečnosti, v takomto prípade by mala byť zvýšená kontrola.

Podivné praktiky v ilavskej väznici

Informácie o mileneckých návštevách bossa Černáka priniesol pred niekoľkými týždňami denník Plus sedem dní. Křivová sa podľa neho s Černákom osobne stretla niekoľkokrát a to s povolením bývalého šéfa väznice Jána Vargu. On sa pritom opieral o paragraf, ktorý hovorí, že „riaditeľ ústavu môže v odôvodnených prípadoch rozhodnúť, či sa návšteva odsúdeného vykoná s priamym kontaktom, alebo bez priameho kontaktu“.

Avšak, o tom, aké sú to „odôvodnené“ prípady v predpisoch nie je ani len zmienky a tak sú všetky ostatné nariadenia úplne zbytočné. Riaditeľ tak podľa týchto „prísnych“ predpisov môže z väznice s najvyšším stupňom stráženia spraviť poriadny „holubník“. Ako však potvrdila aj štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská, Varga v tomto prípade neporušil žiadne predpisy. Černákovi mal povoliť aj ďalšie návštevy, no súčasný šéf mu ich zrušil.

Nikto nás nerozdelí

Na zákaz návštev reagovala aj samotná Monika, ktorá si na svoj profil zavesila za všetko hovoriacu fotografiu s popisom „Nikto a nič nás nerozdelí!“. Monika sa do bossa odsúdeného na doživotie zamilovala, keď mala 18 rokov a vzťah vo forme listov si s ním vytrvalo pestuje dodnes. Po uši zamilovaná blondínka sa dokonca netají tým, že s Mikim počíta aj do budúcnosti a o svadbe vraj uvažuje aj samotný boss podsvetia. K 25. narodeninám dokonca svojej mladučkej milenke kúpil luxusné BMW X5.

Navždy spolu.
Zobraziť galériu (3)
Navždy spolu.  (Zdroj: SITA, FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu