Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zastrašovanie v Žiline? Mladej žene v aute vybuchla pyrotechnika!

Pred niekoľkými dňami vybuchlo aj auto poslanca Rakovského, ktorý v ňom uhorel Zobraziť galériu (2)
Pred niekoľkými dňami vybuchlo aj auto poslanca Rakovského, ktorý v ňom uhorel (Zdroj: Tip čitateľa)

ŽILINA – Obyvateľov žilinského sídliska Vlčince v sobotu hodinu pred polnocou vystrašila silná explózia. Do osobného auta Alfa Romeo niekto hodil pyrotechniku, ktorá vybuchla a z miesta ušiel. Polícia teraz po neznámom útočníkovi pátra.

Ani nie dva týždne po vražde podnikateľa Mareka Rakovského, ktorého auto počas jazdy vybuchlo v centre Žiaru nad Hronom, sa polícia zaoberá ďalším podobným prípadom. Na žilinskom sídlisku otriasla explózia osobným autom Alfa Romeo, do ktorého niekto hodil výbušninu. "Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklo na pravých zadných dverách auta a do auta vhodil bližšie neurčenú pyrotechniku, ktorú zapálil," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Polícia v okruhu niekoľkých metrov uzavrela okolie a dokumentovala miesto činu. Žilinčanka, ktorej má auto patriť, si explóziu nedokáže vysvetliť. Ona, ani jej rodina vraj s nikým nemá problémy. Škoda je odhadnutá na dvetisíc eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Auto žiarskeho poslanca Mareka Rakovského (†29) pohltili plamene po tom, čo explodovala pravdepodobne výbušnina nastražená pod jeho sedadlom. Podľa svedkov z miesta auto najprv nadhodilo, vyšľahli z neho plamene, prešlo ešte asi 50 metrov a zastavilo na trávniku v tesnej blízkosti základnej školy. Po výbuchu v sedadle ostala diera a trosky auta boli rozmetané po ulici až 10 metrov od miesta. Na miesto okamžite vyrazili hasiči, no mužovi v aute už nebolo pomoci. "Na mieste vodiča bolo nájdené obhorené telo," povedal hovorca banskobystrických hasičov Erik Piater. S mladým poslancom sa týždeň po tragédii rozlúčili na miestnom cintoríne.

Zastrašovanie v Žiline? Mladej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa, ziar.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu