Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bratislavská predavačka hrdinkou: S ozbrojeným lupičom poriadne vybabrala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: dpb)

BRATISLAVA – Včera podvečer sa v jednej z predajní bratislavského dopravného podniku (DPB) odohral dramatický prepad. Mladík vošiel do stánku sídliaceho na ulici M. Sch. Trnavského krátko pred záverečnou a na šokovanú pracovníčku vytiahol zbraň. Chcel peniaze, no odišiel na prázdno. Statočná žena totiž ani na chvíľu nezaváhala a veľmi promptne zareagovala.

Mladý lupič si počkal na vhodnú chvíľu a presne 17:25 otvoril dvere do predajne. S pištoľou v ruke pristúpil k pracovníčke a žiadal peniaze. To čo nasledovalo, však určite nečakal. „Naša predavačka reagovala veľmi duchaprítomne a okamžite uzatvorila priehradku, čím znemožnila ozbrojenému páchateľovi prístup a prípadné ďalšie ohrozenie. Našťastie, pri tomto nebezpečnom čine nedošlo k žiadnemu zraneniu,“ povedala nám hovorkyňa DPB Agáta Staneková.

Predavačka síce utrpela šok, no ani vo vypätej situácii nestratila duchaprítomnosť a okamžite kontaktovala strážnu službu a dopravný dispečing. Vďaka jej rýchlej reakcii z predajne nezmizla žiadna finančná hotovosť a nedošlo ani k ďalším škodám. Dopravný podnik už zvažuje ďalšie právne kroky.

Zlodej je od včerajšieho prepadu na úteku. Polícia po ňom už pátra a poskytla aj jeho opis. „Išlo o muža vo veku približne 20 rokov, strednej postavy, na krátko ostrihanými vlasmi, v súčasnosti nezistenej výšky. V čase lúpeže mal na sebe oblečenú šedú mikinu, na hlave mal slnečné okuliare a v ruke držal krátku guľovú zbraň čiernej farby,“ informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Ak máte akékoľvek informácie k totožnosti páchateľa, môžete ich nahlásiť na bezplatnom čísle 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu