Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Začalo sa trestné stíhanie v prípade tragédie v Šali: Vypočujú útočníka aj obeť

Postrelený útočník
Postrelený útočník (Zdroj: Vojtech Pec)

ŠAĽA – Polícia v súvislosti s krvavou drámou, ktorá sa stala v sobotu popoludní v Šali, zatiaľ nikoho neobvinila. Dnes má vypovedať Zdenko S. (29) z Tešedíkova, ktorý napadol čínsku rodinu a tiež Číňan (47), ktorý páchateľa postrelil. Ten bude vypovedať za prítomnosti tlmočníka.

„Polícia začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a zločinu obmedzovania osobnej slobody, za čo hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ informovala dnes nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. V súvislosti s tým, že Číňan páchateľa postrelil do nohy, bolo zároveň začaté aj trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.)

Do domu na Rímskej ulici, kde býva čínska rodina, vošiel Zdenko S. a zviazal otca (47) s jeho synom (21). „Potom, čo sa synovi podarilo vyslobodiť, ho páchateľ štyrikrát bodol do krku, hrude a nôh,“ uviedla Bruchterová. Keď to videla matka, vyskočila z okna. So zlomenou nohou skončila vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Psychicky sa zrútila. Mladý muž zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol. Otec útočníka prenasledoval so zbraňou v ruke a v uličke pri dome ho strelil do nohy. Zdenko S. je údajne bývalým zamestnancom Číňanov, pracoval v ich obchode s oblečením. „Motív konania je naďalej predmetom vyšetrovania,“ povedala Bruchterová. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu