Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pri prepade zlatníctva sa strieľalo: Zmizli šperky za 12 tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZVOLEN - Polícia vo Zvolene pátra po troch maskovaných páchateľoch, ktorí vo štvrtok, 15. novembra, prepadli zlatníctvo na ulici M.R. Štefánika. Pri ich strete s majiteľom sa v predajni aj strieľalo. O prípade dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

K lúpežnému prepadnutiu došlo krátko pred 17:00 hod. "Jeden z páchateľov zostal v predajni, kde z vitríny ukradol dve palety zlatých šperkov. Ďalší dvaja vošli do zlatníckej dielne, kde jeden z nich namieril na majiteľa krátku zbraň," uviedla k prípadu hovorkyňa. Majiteľ sa ale nenechal zastrašiť a tiež vytiahol zbraň. Na útočníkov pri tom vystrelil niekoľko rán z legálne držanej zbrane. Páchatelia následne z predajne ušli.

Krádežou šperkov mu spôsobili škodu odhadnutú na 12.000 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia žiada občanov, ktorí sa v uvedenom čase nachádzali v okolí tejto predane, aby jej oznámili akékoľvek informácie, ktoré by pomohli objasniť tento prípad. Keďže polícia pracuje aj s verziou, že niektorý z páchateľov mohol byť postrelený, v prípade, že by niekto na ktoromkoľvek mieste na Slovensku vyhľadal s takýmto poranením lekárske ošetrenie, polícia žiada o okamžitý kontakt.

Podľa polície dvaja páchatelia boli v tmavom oblečení, maskovaní kuklami a kapucňami, tretí mal oblečenú oranžovú mikinu. Na striebornom vozidle pravdepodobne AUDI, z miesta činu unikali po Štúrovej ulici smerom na sídlisko Západ.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu