Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenskí policajti našli alkohol z Česka v ôsmich pohostinstvách

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti našli alkohol vyrobený v Česku v ôsmich pohostinstvách. Za dva dni muži zákona v spolupráci s ďalšími orgánmi štátnej správy vykonali viac ako 4190 kontrol zameraných na výskyt, predaj, dovoz a distribúciu podozrivého kontaminovaného alkoholu a alkoholu s obsahom vyšším ako 20 % vyrobeného na území Českej republiky.

V rámci Bratislavského kraja policajti zistili v piatich pohostinstvách výskyt viac ako 20 percent alkoholu z Česka, v Prešovskom kraji v dvoch pohostinstvách a v Košickom kraji v jednom pohostinstve. "O zisteniach boli vyrozumení pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva a regionálny Colný úrad, ktorí sú kompetentní udeliť sankcie," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

V jednom pohostinstve polícia zistila od jednej do päť fliaš. Boli otvorené, nachádzali sa v mieste obsluhy alebo výdaja a neboli zabezpečené proti voľnému prístupu a následnému možnému predaju obsluhou. "Aby sme chránili život a zdravie občanov, v takýchto kontrolách v súčinnosti s príslušnými orgánmi štátnej správy budeme naďalej pokračovať," doplnila hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu