Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zadržali dvoch podozrivých zo stavby pašeráckeho tunela na Slovensko

Pašerácky tunel na slovensko-ukrajinskej hranici
Pašerácky tunel na slovensko-ukrajinskej hranici (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinská bezpečnostná služba SBU zadržala dve osoby, podozrivé z účasti na stavbe podzemného tunela na slovensko-ukrajinskej hranici, cez ktorý sa pašovali cigarety. Ako dnes oznámili noviny Kyiv Post, dvojicu podozrivých obyvateľov Zakarpatskej oblasti hraničiacej so Slovenskom zatkli pri utorkovom zásahu na Kryme.

Cezhraničný pašerácky tunel objavili 18. júla slovenské orgány a dva dni nato začali prípad vyšetrovať aj kriminalisti SBU. Čoskoro sa im podarilo identifikovať dvojicu podozrivých, narodených v rokoch 1967 a 1975, ktorí však medzitým odišli zo svojich domovov v snahe vyhnúť sa zatknutiu. Ukrývali sa v prenajatom dome v krymskom v čiernomorskom kúpeľnom meste Jevpatorija.

Voči zadržaným vzniesli obvinenia z organizovania nelegálnych priechodov cez štátnu hranicu a z nezákonného obchodovania s tabakovými výrobkami. Podľa informácií slovenskej polície tunel viedol medzi slovenskými obcami Vyšné a Nižné Nemecké priamo do Užhorodu. Využívaný bol na pašovanie tovaru a osôb, predovšetkým však tabakových výrobkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu