Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zisťujú trasu pašeráckeho tunela: Slováci si prizvali aj odborníkov

Vchod do tunela sa nachádza v ukrajinskom obchode
Vchod do tunela sa nachádza v ukrajinskom obchode (Zdroj: mukachevo.net)

BRATISLAVA - V piatok sa v ukrajinských médiách objavili nepotvrdené informácie o ďalšom pašeráckom tuneli smerujúcom na Slovensko. V ukrajinskej dedinke Mali Selmenci objavili šachtu, ktorá je však zaplavená, a tak aj dnes pokračujú práce na jej vyčistenie. Slovenská strana naďalej hľadá vyústenie tunela na našej strane.

"V súvislosti so zatopenou šachtou na slovensko-ukrajinskej hranici pokračujú aj v priebehu dnešného dňa technické práce na jej vyčistenie a zistenie jej trasy," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. To, či ide o tunel na pašovanie medzi krajinami, však slovenská polícia stále nepotvrdila. "V tejto chvíli je preto predčasné vyvodzovať akékoľvek závery," dodala Balogová.

Policajný prezident Tibor Gašpar však túto možnosť nevylúčil. "Zatiaľ sú také informácie, že s najväčšou pravdepodobnosťou to bude tunel a bude smerovať na naše územie," uviedol. Momentálne však na ukrajinskej strane, kde bol v dedinke Mali Selmenci objavený vchod do údajného tunela, prebiehajú práce na vyčistenie šachty, pretože je zatopená a na niektorých miestach aj zavalená.

Na slovenskej strane tunel bude pravdepodobne vyúsťovať v dedinke Veľké Slemence, ktorá hraničí so spomínanou ukrajinskou obcou. Polícia preto naďalej skúma toto územie a na pomoc si prizvali aj odborníkov. "Boli prizvaní aj odborníci na geologické práce," uviedla hovorkyňa.

Vchod zrejeme ďalšieho pašeráckeho tunela objavili v ukrajinskom obchode asi 100 metrov od štátnej hranice. Otvor je v hĺbke asi 1,5 metra pod zemou a veľkosti zhruba 150x70 cm.

Len pred mesiacom na slovensko-ukrajinskej hranici objavili približne 700 metrov dlhý tunel, ktorým sa z Ukrajiny pašovali tabakové výrobky a možno aj osoby. Cigarety prevážali na motorovom vláčiku, ktorý mal vlastného rušňovodiča. Štát na daniach obrali o približne 50 miliónov eur.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu