Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spoveď cestujúceho z autobusu smrti: Všade bola krv a všetci kričali!

Tragická nehoda českého autobusu Zobraziť galériu (4)
Tragická nehoda českého autobusu (Zdroj: www.jutarnji.hr)

Cesta na dovolenku v Chorvátsku sa zmenila na nočnú moru! Turisti v českom autobuse zažili v noci na diaľnici doslova drámu! Vodič zaspal, autobus narazil do stĺpu a prevrátil sa. Medzi ôsmymi mŕtvymi je aj šesťročné dieťa.

"Panika, krv a strach, to je jediné, čo si vybavujem," povedal jeden z cestujúcich autobusu smrti pre chorvátsky portál denníka Jutarnji list. Českým turistom sa predčasne skončila dovolenka tragickou dopravnou nehodou. Podľa svedka z miesta nehody, vodič za volantom zaspal. Portál blesk.cz uvádza, že podľa cestujúcich, šofér za volantom spal už hodinu pred nehodou. Autobus narazil do stĺpu a následne sa prevrátil.

Spoveď cestujúceho z autobusu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: vecernji.hr)

Počet obetí doteraz stúpol na osem. Medzi mŕtvymi je aj šesťročné dieťa, ôsmu obeť našli záchranári v troskách autobusu. Z celkového počtu 51 cestujúcich sa 44 ľudí zranilo. Všetkých previezli do nemocnice v Záhrebe. Pre troch ťažko zranených turistov prišiel vrtuľník, momentálne bojujú o život v nemocnici. Podľa portálu juntari.hr, vo vážnom stave je aj dvanásťročné dievčatko, ktoré je v bezvedomí. Utrpelo vážne zranenia hlavy a nohy.

Spoveď cestujúceho z autobusu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: vecernji.hr)

„Biely autobus s modrými nápismi a českou poznávacou značkou som predbiehal asi okolo tretej hodiny ráno. Išiel v kolóne troch autobusov, ktoré k sebe ale asi nepatrili. V momente, keď som ho obiehal, zrazu vybočil a smeroval na mňa, evidentne zaspal. Začal som trúbiť a on sa vrátil späť. Predbiehanie som potom dokončil a začal som na neho blikať. On mi blikol naspäť,“ opísal pre blesk.cz český turista, ktorý išiel v tom čase do Chorvátska.

Podľa iného českého svedka, ktorý išiel s rodinou na dovolenku po tej istej diaľnici, bola táto nehoda jednou z najstrašnejších. „Prišli sme na miesto nešťastia, bolo to hrozné. Už by som to nikdy nechcel zažiť. Všade bola krv, zmätok, kusy plechu a plač,“ povedal pre Blesk.cz očitý svedok. „Všetci sme mali slzy v očiach,“ dodal. Dnešná nehoda je najhoršou od havárie českého autobusu pri juhočeských Nažidel, ktorá si v marci 2003 vyžiadala celkovo 20 mŕtvych.

Spoveď cestujúceho z autobusu
Zobraziť galériu (4)


Len asi 15 kilometrov od miesta, kde nabúral český autobus, v septembri 2008 zomrelo 14 slovenských turistov a 30 sa zranilo po tom, čo autobus z Košíc narazil do mostného piliera na diaľnici. Išlo o jednu z najtragickejších nehôd Slovákov v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu