Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

UPside - nízkoprahový klub uprostred Obchodnej ulice v Bratislave

Zobraziť galériu (3)

Bratislava 14. november - Nízkoprahový klub pre mladých UPside, otvára svoje brány už v týchto dňoch.

Jeho oficiálne otvorenie sa uskutočnilo vo štvrtok 27.11. 2014 na Obchodnej ulici číslo 33 v symbolickom čase o 17:11, pričom mládež z blízkeho i širokého okolia bude môcť jeho služby využívať už od nasledujúceho dňa.

Nízkoprahový klub UPside bude pre mladých ľudí otvorený každú stredu a štvrtok v čase od 16:00 do 20:00, ako aj každý piatok a sobotu v čase od 16:00 do 22:00.

Cieľom klubu je ponúknuť atraktívnu alternatívu na trávenie voľného času, ponúknuť pomoc a podporu v situáciách, kedy sa cítia sami. Celý projekt vznikol na základe práce dobrovoľníkov, darov nadšencov a darcov z partnerského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Práve na ňom má UPside zaregistrovanú svoju výzvu, v prospech ktorej je možné stále prispievať ľubovoľnými darmi.

UPside predstavuje unikátny projekt nízkoprahového zariadenie pre mladých v centre mesta. Pre mnohých mladých sa stane bezpečným priestorom na stretávanie sa s priateľmi, zábavu a rôzne voľnočasové aktivity, koncerty, diskusie a akcie. Pracovníkmi v UPside sú odborne vyškolení dobrovoľníci z oblasti psychológie a sociálnej práce na čele s koordinátorkou klubu, garantkou a supervízorkou.

Myšlienka založiť UPside prišla v občianskom združení Inštitút PRIJATIA, ktoré už od roku 2012 realizuje veľmi úspešný projekt internetovej poradne pre mladých IPčko.sk. Tu denne – bezplatne a anonymne - online prostredníctvom chatu, odborne školení dobrovoľníci poskytujú online psychologickú pomoc, sociálne, právne ako aj osobnostno-rozvojové poradenstvo i podporu, ale hlavne priateľské sprevádzanie. Tieto ich služby do tejto chvíle využilo asi 14 000 mladých ľudí.

“Naše projekty sú určené mladým ľuďom. Osobitne sa venujeme pomoci tým, ktorí sa ocitli v ťažkej, pre nich nezvládnuteľnej, situácii. UPside chce byť miestom skutočného stretnutia, miestom, v ktorom je základným princípom prijatie”, povedal zakladateľ a riaditeľ organizácie Marek Madro.

 

-reklamná správa- 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu