Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

OVCE.sk úspešne prekonávajú všetky bariéry

Autogramiáda knihy Za siedmimi wifinami a siedmimi statusmi v Leviciach Zobraziť galériu (3)
Autogramiáda knihy Za siedmimi wifinami a siedmimi statusmi v Leviciach (Zdroj: ovce.sk)

BRATISLAVA - Bratislava 5. 12. 2013 - Projekt OVCE.sk úspešne prekonáva bariéry. Potvrdzuje to nielen ocenenie v súťaži Slovensko bez bariér za rozprávky s audiokomentárom pre nevidiacich, ale aj úspech knižnej novinky OVCE.sk 01 Za siedmimi wifinami a siedmimi statusmi. Tá sa už v prvých týždňoch na pultochkníhkupectiev stala jedným z najpredávanejších detskýchtitulov na Slovensku.

„Úspech knihy je v tom, že mnohí rodičia si už uvedomujú riziká virtuálneho sveta a záleží im na tom, aby boli ich deti v bezpečí. Rodičia hľadajú knihy, ktoré okrem zábavy pomôžu aj ochrániť a poučiť detiv tomto prípade pred ohrozeniami internetu či mobilov. Žijeme v dobe, kde k známej vete: Mama má Emu a Ema má mamu, treba doplniť EMA MÁ TIEŽ FEJSBÚK,“ hovorí autor knihy Miro Drobný.

Kniha s názvom OVCE.sk 01 Za siedmimi wifinami a siedmimi statusmi vtipne popisuje nebezpečenstváFacebooku a mobilnej komunikácie deťom i dospelým. Jej súčasťou je 112 stranová príručka pre rodičov Deti v sieti a DVD s animovanými rozprávkami OVCE.sk. „Okrem televízie a internetu deti milujú aj rozprávkové knižky.Po štyroch rokoch prác na animovanom seriáli sme sa preto rozhodli osloviť deti vo veku od 0 do 12 rokov aj knižným pokračovaním OVCE.sk. Cieľom bolo spojiť svet dospelých so svetom detí. Kniha je poučná rovnako pre dieťa aj pre rodiča, môžu sa navzájom vzdelávať,“ dodáva autor. Koncom októbra ju do života uviedlo šesť slovenských osobností za zvuku ovčích zvoncov. Medzi krstnými rodičmi boli spevák Robo Opatovský, spisovateľka Evita Urbaníková, speváčka Sisa Sklovská, herečka Andrea Kerestešová a nechýbali herci Jozef Vajda a Csongor Kassai, ktorí prepožičali hlas aj seriálovým ovečkám.

Ďalšia bariéra, ktorú projekt OVCE.sk pokoril súvisí s ocenením v súťaži Slovensko bez bariér v kategórii „bezbariérové intermediálne projekty“. OVCE.sk získali túto cenu za audiokomentár krozprávkam, ktoré pomáhajú chrániť pred nástrahami internetu aj nevidiace a slabozraké deti. Audiokomentár nahovorili viaceré osobnosti ako Adela Banášová, Petra Palevičová, Marianna Pružinská, Zuzana Smatanová, Gabriela Dzuríková či Monika Hilmerová. Rozprávky v tejto úprave uviedli autori symbolicky v Deň bezpečného internetu na Spojenej škole internátnej pre žiakov so zrakovým postihnutím v Bratislave. Všetky rozprávky OVCE.sk sú dostupné aj v posunkovej reči pre nepočujúce deti.

Súťaž Samospráva a Slovensko bez bariér koná od roku 1999 z iniciatívy Asociácie organizácií zdravotne postihnutých občanov SR, občianskeho združenia GEMA´93 a Únie miest Slovenska. V tomto roku usporiadatelia ukončili siedmu etapu súťaže, nad ktorou prevzal záštitu aj prezident SR Ivan Gašparovič a ďalší významní ústavní činitelia. „Veľmi si ceníme výnimočné projekty ako OVCE.sk, ktoré svojím prístupom búrajú komunikačné bariéry. Internet a mobily používame všetci rovnako, preto je dobré, že aj deti so zrakovým postihnutím či poruchou sluchu sa môžu učiť prostredníctvom rozprávok OVCE.sk, ako sa vyhnúť nebezpečenstvám virtuálneho sveta,“ hovorí na záver Marián Minarovič,generálny sekretár Únie miest Slovenska a člen Správnej rady účtu Slovensko bez bariér.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu