Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNA SPRÁVA Koronavírus je už v Rakúsku, Chorvátsku a Švajčiarsku, prvé potvrdené prípady

Talianske úrady vyzvali na pokoj, lebo prípady koronavírusu sa stabilizovali Zobraziť galériu (8)
Talianske úrady vyzvali na pokoj, lebo prípady koronavírusu sa stabilizovali (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA – Obavy sa naplnili. Koronavírus sa z Talianska bleskovo rozšíril za hranice. Dnes potvrdili nákazu štáty susediace s ním, nové prípady hlásia aj z juhu Talianska.

21:12 Prvý potvrdený prípad nákazy novým druhom koronavírusu ohlásilo v utorok Alžírsko. Informovala o tom alžírska štátna televízia. Alžírsko je v poradí druhá africká krajina po Egypte, kde sa vírus vyskytol. Tamojší minister zdravotníctva podľa agentúry Reuters oznámil, že nakazeným je Talian, ktorý do Alžírska pricestoval 17. februára. Infikovaného muža umiestnili do karantény. Koronavírus SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie pomenované COVID-19, sa v Afrike predtým vyskytol len v Egypte. Podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva bola prítomnosť nového koronavírusu vo februári potvrdená u cudzinca, u ktorého sa neprejavovali nijaké symptómy ochorenia. Experti sa obávajú, že africké krajiny nie sú pripravené na šírenie nového koronavírusu. V Afrike, kde žije asi milión Číňanov, je kritický nedostatok vybavenia a sú tam aj nedostatočné prostriedky na analýzu.

20:28 Vo Francúzsku na koronavírus pozitívne testovali dve ďalšie osoby a počet prípadov nákazy sa tak zvýšil na 14. Informovala o tom v utorok stanica CNN s odvolaním sa na generálneho riaditeľa rezortu zdravotníctva Jérômea Salomona."Máme dva nové prípady. Prípad č. 13 predstavuje mladá Číňanka, ktorá sa vrátila z Číny 7. februára a hospitalizovali ju v Paríži. Prípad č. 14 je Francúz, ktorý sa vrátil z (talianskeho regiónu) Lombardsko; je hospitalizovaný v (regióne) Auvergne-Rhône-Alpes," povedal Salomon.

19:47 Dvaja maďarskí kamionisti sa dostali do karantény pre podozrenie z nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Jeden z nich je v talianskom regióne Lombardsko a jeho stav je dobrý, druhý sa vrátil pred niekoľkými dňami domov z Talianska, ale sťažoval sa na nevoľnosť, preto ho hospitalizovali. Podľa spravodajského servera Index.hu o tom v utorok v Budapešti informoval hovorca ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer, podľa ktorého vodič nákladného auta, ktorý je v uzavretej oblasti v Taliansku, sa nachádza v karanténe v kabíne svojho vozidla. Nemá horúčku, a ani žiadne zdravotné problémy. Druhý kamionista sa vrátil z Lombardska ešte pred nariadením karantény. Horúčku nemá, ale pre sťažnosť na nevoľnosť ho sanitkou previezli do Nemocnice sv. Ladislava. V súvislosti s hotelom na ostrove Tenerife patriacom k španielskym Kanárskym ostrovom, ktorý dali v utorok tamojšie úrady do karantény pre pozitívny test talianskeho lekára na nový koronavírus, hovorca potvrdil, že sú v ňom aj maďarskí občania. Ich presný počet však zatiaľ nie je známy. Na Tenerife už vycestoval maďarský konzul z Madridu.

19:41 Počet obeti nákazy spôsobenej novým koronavírusom v Taliansku stúpol v utorok večer na 11, keď infekcii podľahla 76-ročná žena v regióne Benátsko. Počet infikovaných sa zvýšil na 324. Informovala o tom BBC. Deväť z desiatich úmrtí sa vyskytlo v regióne Lombardsko a dve v Benátsku. Z 322 nakazených je 240 v Lombardsku. Niektoré z nových prípadov sa objavili aj v častiach Talianska nachádzajúcich sa mimo dvoch najviac postihnutých severných regiónov Lombardsko a Benátsko. Traja infikovaní boli hlásení zo Sicílie, dvaja z Toskánska a jeden z Ligúrie. Napriek vysokému počtu nakazených sa Taliansko a s ním susediace štáty rozhodli, neuzavrieť hranice, napísala agentúra AFP. Ministri zdravotníctva Talianska, Rakúska, Chorvátska, Francúzska, Nemecka a Slovinska a Švajčiarska to odôvodnili tým, že by išlo o neprimerané a neefektívne opatrenie. Rozhodnutie prijali na krízovom stretnutí v Ríme, kde ministrov privítal šéf talianskeho rezortu zdravotníctva Roberto Speranza.

19:05 Počet prípadov nákazy koronavírusom v  Taliansku sa v utorok zvýšil na 322, čo je o 100 viac ako v pondelok. Počet úmrtí stúpol zo sedem na desať, informovala agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľov úradov civilnej ochrany. Tri nové prípady úmrtia predstavovali osoby staršie ako 80 rokov. Deväť z desiatich smrteľných prípadov sa doposiaľ vyskytlo v Lombardsku a jeden v Benátsku. Z počtu 322 nakazených je 240 v Lombardsku. Niektoré z nových prípadov sa podľa zdrojov objavili v častiach Talianska nachádzajúcich sa mimo dvoch najviac postihnutých regiónov na severe, ktorými sú Lombardsko a Benátsko. Traja infikovaní boli hlásení aj zo Sicílie, dvaja z Toskánska a jeden z Ligúrie. Napriek vysokému počtu nakazených sa Taliansko a s ním susediace štáty rozhodli, neuzavrieť hranice, napísala agentúra AFP. Ministri zdravotníctva Talianska, Rakúska, Chorvátska, Francúzska, Nemecka a Slovinska a Švajčiarska to odôvodnili tým, že by išlo o neprimerané a neefektívne opatrenie. Rozhodnutie prijali na krízovom stretnutí v Ríme, kde ministrov privítal šéf talianskeho rezortu zdravotníctva Roberto Speranza.

18:44 V Iráne sa nakazil nebezpečným novým koronavírusom aj námestník ministra zdravotníctva Irádž Harírčí. Oznámil to v utorok prostredníctvom videa, na ktorom hovorí, že v pondelok večer dostal teplotu a okolo polnoci si spravil testy na prítomnosť koronavírusu, a tie boli pozitívne. Námestník sa preto podľa vlastných slov uzavrel do dobrovoľnej izolácie. "Určite nad vírusom zvíťazíme v priebehu niekoľkých týždňov," nestrácal v utorok optimizmus Harírčí. Ešte v pondelok pritom mal v Teheráne tlačovú konferenciu, na ktorej vehementne vyvracal sťažnosti novinárov, že iránske vedenie o nákaze nehovorí pravdu a bojí sa priznať skutočný rozsah epidémie. Na tlačovke viackrát kašlal a bolo vidno, že sa veľmi potí. Koronavírusom sa nakazil aj poslanec iránskeho parlamentu Mahmúd Sadígí, ktorý to oznámil v utorok na Twitteri. Jeho príspevok bol na rozdiel od videa námestníka z ministerstva zdravotníctva veľmi pesimistický. "Nemám veľkú nádej, že budem naďalej žiť na tomto svete," napísal v utorok 57-ročný Sadígí. Ochorenie Covid-19, ktoré nový koronavírus spôsobuje, pripravilo v Iráne o život už 15 ľudí. Nakazených je podľa oficiálnych údajov 95 osôb, toto číslo však spochybňujú mnohí domáci aj zahraniční pozorovatelia, podľa ktorých je určite - aj vzhľadom na počet úmrtí - oveľa vyššie.

17:45 Obe osoby v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko, u ktorých sa potvrdila nákaza koronavírusom SARS-CoV-2, zostanú až do víkendu v karanténe. Oznámil to na utorňajšej tlačovej konferencii riaditeľ univerzitnej kliniky v Innsbrucku Günter Weiss, píše agentúra APA. Ide o muža a ženu vo veku 24-rokov, ktorí do Innsbrucku pricestovali osobným autom v piatok z okolia talianskeho mesta Bergamo ležiaceho v najviac postihnutom regióne Lombardsko. Podľa dostupných informácií mladá žena žije a pracuje v Innsbrucku a jej priateľ ju prišiel navštíviť. Do nemocnice v Innsbrucku prišli v pondelok večer. Ich zdravotný stav je dobrý a od utorka už nemajú ani zvýšenú teplotu, povedal Weiss. S koľkými ľuďmi prišla dvojica do kontaktu, zatiaľ nie je známe a magistrát mesta Innsbruck sa to snaží zistiť. Dve nové podozrenia na nákazu koronavírusom sa vskytli v spolkovej krajine Vorarlbersko. Výsledky testov však boli negatívne. Rakúsky kancelár Sebastian Kurz v utorok počas návštevy Londýna ubezpečil, že budú prijaté všetky opatrenia potrebných na zabránenie šíreniu koronavírusu. "Usilujeme sa zaistiť čo najlepšiu spoluprácu úradov a to, aby občania dostali transparentné informácie. Nič nezamlčiavame, ale všetky fakty transparetne odkomunikujeme," vyhlásil Kurz. Poznamenal, že je dôležité, aby Rakúsko aj Európska únia vedeli aktuálnu situáciu v súvislosti s koronavírusom realisticky odhadnúť.

17:17 Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo vyzval v utorok Irán, aby "povedal pravdu" o vypuknutí epidémie spôsobenej koronavírusom na svojom území. "Spojené štáty sú hlboko znepokojené informáciami naznačujúcimi, že iránsky režim mohol ututlať dôležité podrobnosti o vypuknutí nákazy (spôsobenej koronavírusom) v tejto krajine," povedal vo Washingtone Pompeo, ktorého citovala agentúra AFP. "Všetky štáty vrátane Iránu by mali povedať pravdu o koronavíruse a spolupracovať s medzinárodnými organizáciami poskytujúcimi pomoc," dodal šéf americkej diplomacie. V Iráne potvrdili v utorok ďalšie tri úmrtia, ku ktorým došlo v dôsledku nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2. Celková bilancia koronavírusu a respiračného ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje, tak v Iráne podľa štátnych médií stúpla na 15 mŕtvych. V celej krajine zatiaľ potvrdili 61 prípadov nákazy koronavírusom. Miestny zákonodarca Ahmad Amírabádí Faráhání v pondelok uviedol, že počet úmrtí v dôsledku nákazy novým druhom koronavírusu v meste Kom stúpol až na 50. Faráhání obvinil iránsku vládu, že sa snaží ututlať rozsah šírenia koronavírusu v Kome a jeho okolí. Koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie pomenované COVID-19, sa v Číne od začiatku jeho šírenia v decembri nakazilo vyše 77.600 ľudí a 2663 mu podľahlo.

Mike Pompeo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

16:30 Prvý potvrdený prípad nákazy koronavírusom ohlásilo v utorok aj Švajčiarsko. Na vírus SARS-CoV-2 bola pozitívne testovaná jedna osoba. Informovali o tom švajčiarske médiá s odvolaním sa na úrad pre zdravotníctvo.  Prípad sa podľa portálu blick.ch objavil v juhošvajčiarskom talianskojazyčnom kantóne Ticino (Tessin). Tamojší zdravotnícky úrad oznámil, že pozitívnu vzorku potvrdilo laboratórium v Ženeve, ktoré analyzuje všetky vzorky osôb podozrivých z nákazy. Švajčiarske orgány ani úrady v Ticine napriek rýchlemu nárastu počtu nakazených v neďalekom severnom Taliansku zatiaľ nepodnikli radikálne opatrenia. Na pondelňajšej tlačovej konferencii úrady v Ticine oznámili, že na rozdiel od Talianska neplánujú obmedziť verejné podujatia či zatvoriť školy, bary alebo reštaurácie. Švajčiarsko je v stave zvýšenej pohotovosti a vláda situáciu pozorne sleduje, povedal v pondelok minister zdravotníctva Alain Berset. Počet nakazených v Taliansku sa v utorok popoludní zvýšil na približne 280. Do Ticina každodenne dochádza takmer 68.000 ľudí zo severného Talianska.

16:00 Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Ríme nabáda slovenských občanov, aby sa vyhýbali severným regiónom Talianskej republiky v Lombardsku, Benátsku a Piemonte. Rezort diplomacie eviduje niekoľko prípadov aj v severnej časti regiónu Emilia Romagna, najnovšie i v Toskánsku a na Sicílii. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o tom informovalo na webovej stránke. "Na základe informácií z otvorených zdrojov bola dosiaľ predmetná nákaza zistená a potvrdená vo viac ako 200 prípadoch a sedem infikovaných následkom ochorenia podľahlo," informoval rezort diplomacie. Dodal, že Veľvyslanectvo SR v Ríme tiež nabáda slovenských občanov, aby dbali o prísnu hygienu potravín, pravidelne si umývali ruky a v prípade podozrenia z nákazy ihneď volali na telefónne číslo 0039/112 alebo 0039/1500. "Pacient nemá osobne vyhľadať odbornú lekársku pomoc, pretože táto po telefonickom oznámení sama navštívi žiadateľa v mieste jeho pobytu," spresnilo MZVaEZ SR. V izolácii je približne 50-tisíc osôb, mestečká Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo a San Fiorano sú úplne uzatvorené a policajne chránené. "Vírus sa prejavuje kašľom, zvýšenou teplotou a dýchacími problémami s možnosťou smrteľných následkov. Je prenosný z človeka na človeka," dodal rezort diplomacie.

15:30 Tajomník iránskeho ministra zdravotníctva Iradž Harírči, na ktorom bolo vidieť v pondelok pri tlačovej konferencii o šírení nákazy Covid-19 v krajine, že sa necíti dobre, priznal v utorok, že je nakazený koronavírusom. Skončil v karanténe. Oznámil to na videu pre agentúru FARS.15:10 Vyše 130 Turkov, ktorí sa vrátili z Iránu postihnutého koronavírusom, skončilo v 14-dňovej karanténe. Turecká vláda dala evakuovať letecky z Teheránu do Ankary 132 osôb. Pasažierov i s posádkou presunuli do nemocnice v Ankare, kde sa podrobia ďalšej zdravotnej prehliadke, kým budú v karanténe. Turecko v nedeľu oznámilo, že v rámci preventívnych opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu dočasne uzavrie svoju hranicu s Iránom, kde zaznamenali 15 úmrtí a 95 prípadov infikovania. Pozastavené boli v nedeľu aj lety z Iránu, odlety do Iránu však pokračovali.

14:50 Európsky parlament (EP) vyzval svojich zamestnancov, aby ostali doma v "dobrovoľnej izolácii", ak pricestovali z rizikových krajín, v ktorých sa rozšíril koronavírus vrátane niektorých regiónov Talianska. EP zaslal svojim zamestnancom interný e-mail. Generálny riaditeľ EP pre personálne otázky Kristian Knudsen varoval v správe zamestnancov, aby zostali doma v prípade, že za posledných 14 dní cestovali do talianskych regiónov Lombardsko, Piemont, Emilia-Romagna alebo Benátsko. Odporúčanie sa však týka aj ciest do Číny, Singapuru a Južnej Kórey. Podľa textu správy by do priestorov EP nemali takíto zamestnanci prísť ani v prípade, že "sa cítia dobre a neboli v kontakte s nikým, u koho by bola preukázaná nákaza novým koronavírusom".  Zamestnancov ďalej požiadali, aby si dvakrát denne merali teplotu a ak sa u nich dva týždne neobjavia príznaky ochorenia, môžu sa s povolením nadriadeného vrátiť na svoje pracovisko.

Z lode vystúpila stovka
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Francesco Ruta/ANSA via AP)
14:21 Loď Ocean Viking, ktorá zachraňuje migrantov, skončila v nedeľu v karanténe v sicílskom prístave Pozzallo, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu humanitárnej organizácie SOS Méditerranée. Jej 32-členná posádka nesmie ísť na breh. Naopak, 270 migrantov je v karanténe na pobreží.

 

13:55 Osobný autobus FlixBus odchádzajúci z Milána do Rijeky v Chorvátsku bol zastavený na hraničnom priechode Pasjak v utorok o 8.00 hod. ako súčasť preventívnych opatrení pre výskyt koronavírusu. Cestujúcim nepovedali, prečo autobus zastavili a nemohol pokračovať v ceste. Nedali im jedlo ani pitie.

Rakúsko má prvé dva prípady nákazy koronavírusom. V Tirolsku sú chorí dvaja muži, obaja 24-roční. Pricestovali do vlasti po návšteve Talianska. V súčasnosti sú izolovaní na klinike v Innsbrucku. Tirolský guvernér Günther Platter to potvrdil v utorok popoludní, aj ich druhý test bol pozitívny. Jedna postihnutá osoba pochádza z Lombardie a žije v Innsbrucku. Existuje aj podozrenie na infikovaného pacienta v Linci. Po výlete do Talianska mal 55-ročný Linčan príznaky, ktoré by mohli naznačovať infekciu novým vírusom.
Chorvátsky minister zdravotníctva Villi Beroš oznámil na tlačovej konferencii, že Chorvátsko má prvého pacienta nakazeného koronavírusom, je to mladý muž, ktorý navštívil Miláno 19. až 21. februára. Ďalších deviatich ľudí, ktorí prišli z Talianska, testovali na nákazu koronavírusom, na výsledky sa čaká.

V Rakúsku riešia tiež podozrivé prípady karanténou. Pre zdravotníkov zo Salzburgu je to len preventívne opatrenie, zamestnanci doteraz nemali žiadne príznaky choroby, potvrdil hovorca kliniky v utorok. Takzvaná autokaranténa sa začala telefonickou výzvou pre všetkých, ktorí sa zúčastnili služobnej cesty do severného Talianska. 28 zamestnancov nemocnice, ktorí boli uvoľnení zo služby, má zostať 14 dní počas inkubačnej doby ochorenia vo svojich domovoch. Podľa hovorcu kliniky sa toto opatrenie týka aj ich rodinných príslušníkov, ktorí s nimi žijú v tej istej domácnosti. 

Zostaňte v izolácii, hoci nemáte príznaky

Kancelár Sebastian Kurz (ÖVP) po stretnutí s pracovnou skupinou ministerstva vnútra pre epidémiu koronavírusu načrtol ďalší postup. Zahŕňa informačnú kampaň pre obyvateľstvo a varovanie pre občanov, ktorí plánujú cestovať do susedného Talianska. Ministri zdravotníctva krajín susediacich s ťažko postihnutým Talianskom majú dnes zasadať v Ríme a vytýčiť ďalší postup. Aj britská vláda vyzvala svojich občanov, ktorí pricestovali z Talianska, aby zostali doma v izolácii – dokonca aj tí bez príznakov. Mali by sa vyhýbať kontaktu s rodinou a priateľmi. Briti, ktorí sa v Taliansku zdržiavali v infikovanej oblasti na sever od mesta Pisa, majú byť obzvlášť ostražití. 

MIMORIADNA SPRÁVA Koronavírus je
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Profimedia)

Nemocnica nedodržala postup pri epidémii
 

Taliansko medzičasom čelí rastúcej pohrome. V utorok ráno hlásilo siedmy smrteľný prípad a takmer 283 infikovaných. Na supermarkety v Lombardii zaútočili ľudia, ktorí sa obávajú nedostatku potravín. Chýbajú dezinfekčné prostriedky, rúška a respirátory. Taliansky šéf civilnej ochrany Angelo Borrelli však ubezpečil, že neexistuje dôvod na paniku. „Taliansko je bezpečná krajina. Do Talianska môžete cestovať bez obáv,“ uviedol šéf civilnej ochrany na pondelkovej tlačovej konferencii v Ríme.

Taliansky premiér Giuseppe Conte obvinil lombardskú nemocnicu z nedodržania pravidiel prevencie pri epidémii koronavírusu. Nemocnicu v meste Codogno v provincii Lodi, kde sa koronavírusom nakazilo niekoľko desiatok ľudí, údajne uzavreli. Prvý prípad koronavírusu bol hlásený práve z Codogna. Šlo o 38-ročného muža liečeného v mestskej nemocnici. Vírus tam nakazil niekoľko ľudí, ktorí boli v tom čase v nemocnici na pohotovosti. Jedenásť obcí okolo Codogna je v karanténe, toto opatrenie sa týka približne 50-tisíc obyvateľov juhovýchodne od Milána. Medzičasom hlásili ženu nakazenú koronavírusom v Palerme na Sicílii a ďalšieho pacienta vo Florencii.

Koronavírus potvrdili aj na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Hiroko Harima/Kyodo News via AP)

Zomierajú pasažieri Diamond Princess
 

Štvrtý človek z výletnej lode Diamond Princess zomrel po prevoze do japonskej nemocnice. Loď zakotvenú pri pobreží Japonska dali tamojšie úrady do karantény, keďže sa na jej palube objavil smrtiaci koronavírus. Informácie priniesli v utorok japonské miestne médiá. Denník Jomiuri Šimbun napísal, že štvrtá obeť z lode, muž, asi osemdesiatnik mal pozitívne testy na koronavírus a neskôr zomrel na zápal pľúc.

Dvaja srbskí štátni príslušníci, ktorí sú členmi posádky Diamond Princess, boli nakazení koronavírusom, potvrdil srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič. Na lodi bolo 3 711 cestujúcich, z ktorých 14 sú srbskí štátni príslušníci vrátane 12 členov posádky. Dvaja pasažieri sa do Srbska vrátili minulý týždeň komerčným letom, zatiaľ čo ostatní Srbi, členovia posádky, zostali na palube.

Na ostrove Tenerife patriacom k španielskym Kanárskym ostrovom mal zasa pozitívne testy na smrtiaci koronavírus taliansky turista. V pondelok neskoro večer o tom vo vyhlásení informovali regionálne zdravotnícke úrady. Španielske médiá vrátane denníka El Mundo uviedli, že nakazeným mužom je taliansky lekár na dovolenke v Španielsku. Muža v súčasnosti držia v izolácii a jeho výsledky testov pošlú do Madridu na druhú analýzu, ako to vyžaduje postup Španielska v prípadoch podozrenia z nákazy koronavírusom. Súčasne uzavreli hotel H10 Costa Adeje Palace s tisíckou turistov uväznenou v karanténe. Medzi nimi je aj šesť českých občanov, z toho jedno dieťa. Ako pre Topky.sk exkluzívne uviedol Juraj Tomaga z Ministerstva zahraničných vecí  a európskch záležitostí SR: "Do tohto okamihu nás v tejto veci žiadny slovenský občan nekontaktoval. V Španielsku máme v súčasnosti registrovaných 56 občanov SR. Z tohto počtu len 6 občanov uviedlo, že sú tento týždeň na Kanárskych ostrovoch. (Ide o dobrovoľnú registráciu a predpokladáme, že toto číslo bude ďaleko vyššie). Žiadny občan však neuviedol predmetný hotelový komplex." 

Okolo celého hotela sa podľa španielskych médií nachádzajú policajti. Ide o tretieho človeka s pozitívnym testom na tento vírus v Španielsku – po Britovi na ostrove Malorka z 9. februára a Nemcovi na ostrove La Gomera, druhom najmenšom z Kanárskych ostrovov z 1. februára.

MIMORIADNA SPRÁVA Koronavírus je
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Profimedia)
V Iráne potvrdili v utorok ďalšie tri úmrtia, ku ktorým došlo v dôsledku nákazy koronavírusom. Celková bilancia v Iráne podľa štátnych médií stúpla na 15 mŕtvych. Štátna tlačová agentúra IRNA uviedla, že dve staršie ženy zomreli v centrálnej provincii Markazí a jeden pacient v severnej provincii Alborz. V celej krajine zatiaľ potvrdili 61 prípadov nákazy koronavírusom.

Počet obetí celosvetovo stúpol takmer na 2 700.
 

 

 

Viac o téme: ObeteKaranténaTalianskoRakúskoKoronavírusDiamond Princess
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu