Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vondráčkovej (74) recept na štíhlu postavu: Toto sú jej pravidlá stravovania!

Helena Vondráčková Zobraziť galériu (2)
Helena Vondráčková (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

PRAHA - Nie je žiadnym tajomstvom, že speváčka Helena Vondráčková sa udržiava vo forme pravidelným pohybom. Teraz poodhalila aj to, ako sa stravuje, aby nepriberala.

Helena Vondráčková tento rok v lete oslávila 74 rokov. Postavu jej však môžu závidieť aj o desiatky rokov mladšie ženy. Aktuálne sa objavila aj na krste kalendára s názvom Pomáhat je normální a bolo vidieť, že ani pandémia sa na nej negatívne nepodpísala. 

Galéria: Helena Vondráčková

Speváčka je totiž neustále v pohybe. „Stále behám po schodoch. Starí ľudia na ne nadávajú, ale ja na ne nedám dopustiť. Pravdou zostáva, že sa o seba starám, vždy som cvičila a mala som vzťah k športu,” povedala pre Život v Česku s tým, že na tenis má teraz menej času, no každé ráno sa poctivo rozhýbe, rada pláva, lyžuje a v aktuálnej "koronovej dobe" chodí často na prechádzky. 

Pozornosť venuje samozrejme aj jedlu a podelila sa o niektoré pravidlá, ktoré v rámci stravovania dodržiava. „Druhá vec, ktorá mi pomáha, je skutočnosť, že sa neprejedám. Tiež dodržiavam to, že nejem večer, jedlo na noc mi ani nerobí dobre a vždy každému radím, že do tej piatej mať posledné je optimálne, neskôr už radšej žalúdok nezaťažovať ťažkými večerami,” prezradila.

Ako Vondráčková dodala, dovolenkový režim máva samozrejme iný, ale všeobecne ju jesť večer ani nebaví, aj jej je z večerného jedla zbytočne ťažko. „Podľa mňa funguje najesť sa hodnotne ráno, dať si už o niečo ľahší obed a večeru vynechať alebo si dať len ľahký pokrm,” opísala svoje zásady. 

Vondráčkovej (74) recept na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Helena Vondráčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu