Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Herečku z Pána profesora dohnala k anorexii: Kruté slová učiteľky na konzervatóriu!

Alžběta Zalubilová Prosecká v seriáli Pán profesor Zobraziť galériu (5)
Alžběta Zalubilová Prosecká v seriáli Pán profesor (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA - Seriál Pán profesor sa nevyhýba ani ťažkým témam, ako je šikana. Okrem Markízy má projekt s rovnakým názvom aj Nova, ktorá práve včera odvysielala diel so šikanovanou Lili. Tú si zahrala herečka, ktorá sama má zo školy negatívne skúsenosti - nielen zo strany spolužiakov, ale dokonca aj učiteľky!

Predtým, než televízia Nova spomínaný diel odvysielala, upozornila naň aj rozhovorom s herečkou Alžbětou Zalubilovou Proseckou. „Je hrozne dôležité to dostať von a začať to riešiť. Ja som sa hrozne bála a teraz spätne by som to poradila aj 13-ročnej Betynke, aby prvému človeku, ktorého stretne, povedala: Mám problém, potrebujem pomôcť, nezvládnem to sama,” povedala s tým, že ona si chcela problém vyriešiť sama a nedopadlo to vôbec dobre. 

Herečku z Pána profesora
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tv Nova)

So šikanou sa stretla na základnej škole. „Spätne sa mi nezdá, že by som bola až taká bacuľatá, ale od ôsmej triedy som vyzerala vyspelo. Lenže v školskej družine ma šikanovali chlapci, zamykali ma na záchode, vykrikovali na mňa, že som hnusná, tučná,” priblížila detaily pre web Super.cz. Okrem toho sa z nej vysmievali na telocviku a počas obedov jej nadávali do polovičnej bulimičky, ktorá iba žerie, ale nezvracia. 

Veci sa vyostrovali a prišli aj vyhrážky, že dostane bitku. Nakoniec sa všetko vyriešilo vďaka prednáške o šikane, počas ktorej mohli deti anonymne napísať, či majú podobný problém. Bety konečne prostredníctvom papiera prehovorila a učiteľka zistila, čo sa deje. Potom bol už pokoj. 

Blondínka odmalička túžila byť herečkou a tak sa začala veľmi tešiť na konzervatórium. No hneď v prvý deň ju tam čakala studená sprcha. Jedna z vyučujúcich kruto na jej adresu vyhlásila, že herečka predsa nemôže byť tučná, že to si môže dovoliť až na dôchodku. 

Herečku z Pána profesora
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram AZP)

Následne sa u Alžběty rozvinula anorexia. „Prestala som jesť, za deň som zjedla napríklad len jablko a ryžové krekry, počítala som kalórie, veľa som cvičila, pila som veľa vody, aby som zahnala hlad,” prezradila. Z 90 kíl klesla za pol roka na 51. 

No kým rodinní príslušníci boli jej zmenou po príchode domov z internátu nadšení, priateľ si všimol, že to nie je v poriadku. „Začala som omdlievať, vypadávali mi vlasy. Priateľ mi povedal, nech si vyberiem, buď zostanem s ním, alebo budem chudá,” priznala. Nakoniec sa tento rok v lete už aj vzali. 

Herečku z Pána profesora
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram AZP)

Viac o téme: Pán profesor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu