Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Britney Spears po 13 rokoch otcovho opatrovníctva: STAČILO… Je traumatizovaná a trpí depresiami!

Britney Spears žiada o zrušenie opatrovníctva. Zobraziť galériu (2)
Britney Spears žiada o zrušenie opatrovníctva. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká speváčka Britney Spearsová požiadala v stredu kalifornský súd, aby ju oslobodil od opatrovníctva jej otca, ktorý má už 13 rokov kontrolu nad jej životom i financiami. Informovala o tom agentúra AP.

VIDEO: Britney Spears požiadala kalifornský súd, aby ju po 13 rokoch oslobodil od opatrovníctva jej otca. Fanúšikovia z hnutia #FreeBritney sú jej veľkou oporou.

Britney Spears požiadala kalifornský súd, aby ju po 13 rokoch oslobodil od opatrovníctva jej otca. Fanúšikovia z hnutia #FreeBritney sú jej veľkou oporou (Zdroj: profimedia.sk)

"Chcem, aby toto opatrovníctvo skončilo," povedala speváčka počas svojho dlhého a emocionálneho príhovoru pred súdom v meste Los Angeles, komentuje AP. Spearsová odsúdila svojho otca Jamieho, ako aj iných ľudí, ktorí od roku 2008 konajú ako jej opatrovníci.

Galéria: Britney Spears

"Toto opatrovníctvo mi spôsobuje viac škody než úžitku," povedala. "Zaslúžim si žiť svoj život." Speváčka vyjadrila túžbu vydať sa za svojho priateľa a mať dieťa, čo jej však inštitút opatrovníctva zakazuje.

"Nie som šťastná. Nemôžem spať. Som strašne nahnevaná. Je to šialené," povedala speváčka a dodala, že každý deň plače. "Som skutočne presvedčená, že toto opatrovníctvo je škodlivé. Chcem zmenu, zaslúžim si zmenu," pokračovala Spearsová pred sudkyňou Brendou Pennyovou.

Speváčka je podľa vlastných slov "traumatizovaná" a "trpí depresiami". Ako píše AP, Spearsová už predtým na súde vyjadrila svoj názor na jej opatrovníctvo, pojednávania však doteraz boli neverejné a prepis z nich zapečatený.

Britney Spears sa po 13 rokoch chce zbaviť otcovho opatrovníctva.
Zobraziť galériu (2)
Britney Spears sa po 13 rokoch chce zbaviť otcovho opatrovníctva.  (Zdroj: SITA)

Otec Jamie Spears začiatkom roka 2008 prevzal opatrovníctvo nad svojou dcérou pre jej široko medializované psychické problémy. Speváčkin otec a jeho právnici vyjadrili obavy, že jeho dcéra a jej majetok v hodnote viac ako 50 miliónov dolárov môžu byť obeťami podvodov a manipulácie.

Podľa amerických zákonov dôkazné bremeno nesie Spearsová - musí pred súdom dokázať, že je svojprávna a schopná rozhodovať o svojom živote.

VIDEO: Britney Spears má bulvárnych fotografov stále v pätách. 

Britney Spears túži po slobode a bulvárnych fotografov má neustále v pätách (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Britney Spears
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu