Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Detaily poslednej rozlúčky princa Philipa (†99): Pohreb nebude štátny... Pochovaný podľa poslednej vôle!

Britský princ Philip nebude mať štátny pohreb.
Britský princ Philip nebude mať štátny pohreb. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, Pool)

LONDÝN - Posledná rozlúčka s princom Philipom (†99) sa neuskutoční formou štátneho pohrebu. V piatok o tom informovala britská spravodajská stanica SkyNews.

Kráľovská rodina zároveň vyzvala ľudí, aby naďalej dodržiavalí pandemické nariadenia a nezúčastňovali sa na spomienkových zhromaždeniach.


SMRŤ v kráľovskej rodine: Zomrel princ Philip (†99)!


Princ Philip, ktorý zomrel v piatok vo veku 99 rokov, bude pochovaný v kráľovskej rezidencii Windsorský zámok v súlade s jeho prianím. Štátne vlajky budú viať na pol žrde až do 8.00 h deň po jeho pohrebe, píše SkyNews.

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

Spravodajská stanica ešte predtým informovala, že sám princ si želal kráľovský, a nie štátny pohreb. O konečných plánoch rozhodne v nadchádzajúcich dňoch kráľovná.


Život zosnulého princa Philipa (†99): Kráľovná mala 8, keď sa spoznali... Na svadbu čakali 13 rokov!


O úmrtí princa Philipa informoval v piatok Buckinghamský palác. "S hlbokým zármutkom Jej Veličenstvo kráľovná oznamuje smrť svojho milovaného manžela, Jeho kráľovskej výsosti princa Philipa, vojvodu z Edinburghu," píše sa vo vyhlásení paláca. Princ Philip tento rok strávil mesiac v nemocnici, kde podstúpil zákrok z dôvodu problémov so srdcom. Na Windsorský zámok sa vrátil 16. marca po prepustení.

Philip, ktorý sa oženil v roku 1947 v tom čase s budúcou kráľovnou Alžbetou, bol najdlhšie slúžiacim životným partnerom britského panovníka v dejinách a súčasne najstarším mužským členom kráľovskej rodiny všetkých čias.

Viac o téme: Princ Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu