Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Alžbete II. začína 8-dňový smútok a potom... TOTO sú kráľovské formality po smrti princa Philipa (†99)!

Kráľovnej Alžbete II. teraz začína 8-dňový smútok.
Kráľovnej Alžbete II. teraz začína 8-dňový smútok. (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Kráľovská rodina sa riadi prísnymi pravidlami a pod tie spadajú aj tie najsmutnejšie momenty ich života. Aktuálne sa britskí monarchovia vyrovnávajú so stratou princa Philipa (†99). A kráľovnej Alžbete by podľa zvykov mal teraz začať 8-dňový smútok. Tým však oficiálne trúchlenie nekončí!


SMRŤ v kráľovskej rodine: Zomrel princ Philip (†99)!


V piatok popoludní svet zasiahla správa o smrti 99-ročného manžela britskej kráľovnej Alžbety II., princa Philipa. Zomrel v ranných hodinách na hrade Windsor. A aj takúto smutnú udalosť v kráľovskej rodine usmerňujú pravidlá. Očakáva sa, že kráľovná teraz zaháji 8-dňový smútok, počas ktorého sa odoberie do ústrania. 

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

Počas týchto dní nebude vykonávať žiadne štátnicke povinnosti, nebude prijímať v súkromí žiadne návštevy a nebudú sa organizovať žiadne kráľovské oficiality. Okrem toho sa očakáva, že sa kráľovná prihovorí prostredníctvom televízneho vysielania k národu. To však nie je jej povinnosťou a záleží len na panovníčke, či tak aj urobí. 

Týmto oficiálny smútok nekončí, naopak začína. Po 8-dňovom smútku kráľovnej, nasleduje vo Veľkej Británii oficiálny kráľovský smútok, ktorý bude trvať 30 dní. V týchto chvíľach sa už naplno organizuje pohreb princa Philipa. Ten podľa najnovších informácií by nemal byť štátny a vojvoda by mal byť pochovaný v kráľovskej rezidencii Windsorský zámok v súlade s jeho prianím. 

Viac o téme: Princ Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu