Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rizikový Štaidl zápasí o život: Takto sa izoloval... A predsa sa nakazil!

Ladislav Štaidl Zobraziť galériu (3)
Ladislav Štaidl (Zdroj: ČT)

PRAHA - Už týždeň bojuje Ladislav Štaidl (75) v nemocnici o život. Nakazil sa totiž koronavírusom. Ako pacient, ktorý prekonal rakovinu a prišiel o obličku, si uvedomoval, že sa musí maximálne chrániť. Urobil prísne opatrenia, ale... Aj tak dostal Covid-19.

Meno Ladislava Štaidla je profesijne spájané najmä s Karlom Gottom, súkromne zas s Ivetou Bartošovou, s ktorou mal syna. Práve Artur pred týždňom nechal svojho otca previezť do nemocnice, kde ho napojili na prístroje. 

Karel Gott a Ladislav
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Ladislav Štaidl si uvedomoval, že je veľmi rizikovou osobou a snažil sa nákaze vyhnúť. V minulosti totiž prekonal rakovinové ochorenie, navyše dochádzal na dialýzu, keďže žil už len s jednou obličkou. Jeho imunita teda bola naozaj krehká. 

Preto sa skladateľ a hudobník rozhodol maximálne izolovať. Už od jari, keď sa koronavírus objavil v strednej Európe, zaviedol vo svojom živote prísny režim. „Nevychádzal vôbec von, psíka venčil na záhrade, jedlo mu vozili a nechávali pri prahu domu,” prezradil Blesku jeden z jeho známych, 

 

Rizikový Štaidl zápasí o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Hoci vo svojom byte žil Štaidl sám a nikoho k sebe nepúšťal, v dome sa pohybovalo množstvo ľudí. Žijú v ňom nielen jeho deti, ale aj iní podnájomníci vrátane notára. A tak sa tam zrejme občas vyskytli aj cudzí ľudia. Ladislav údajne v spoločných priestoroch používal rukavice, no nakoniec jeho opatrenia nestačili. Nakazil sa a Covid-19 ho pripútal nielen na nemocničné lôžko, ale aj k podporným prístrojom. Dúfajme, že skladateľ svoj boj o život vyhrá. 

Viac o téme: Ladislav Štaidl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu