Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská bolesť slávneho herca (84): Nič horšie sa človeku nemôže stať!

Robert Redford Zobraziť galériu (7)
Robert Redford (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Smútok a žiaľ! Slávny herec Robert Redford (84) prežíva veľmi náročné obdbie. V uplynulých dňoch totiž prišiel o svojho milovaného syna Jamesa, ktorý vo veku 58 rokov prehral svoj boj so zákernou rakovinou. Ako legendárny umelec poznamenal, bolesť spojená so smrťou dieťaťa je neopísateľná.

Robert Redford patrí medzi hollywoodske hviezdy, ktoré netreba hádam nikomu predstavovať. Herec, ktorý v lete oslávil 84. narodeniny, je pred kamerami stále aktívny a teší sa dobrému zdraviu. V týchto dňoch však dostal od života tvrdú ranu. Jeho syn James totiž podľahol rakovine pečene. 

58-ročný filantrop, režisér a scénarista dokumentárnych filmov bojoval so zákerným ochorením zhruba 30 rokov. V minulosti podstúpil aj transplantáciu pečene a ďalšiu mal absolvovať zhruba pred dvoma rokmi. Vtedy vyšlo najavo, že sa mu rakovina opäť vrátila. 

O Jamesovej smrti informovala prostredníctvom twitteru jeho manželka Kyle. „Naše srdcia sú zlomené. Žil krásny, zmysluplný život a bol milovaný. Bude nám veľmi chýbať. Ako jeho manželka, s ktorou bol 32 rokov, som veľmi vďačná za dve úžasné deti, ktoré sme spolu vychovali. Neviem, čo by sme si bez nich počas uplynulých dvoch rokov počali,“ napísala na sociálnu sieť nešťastná vdova, ktorá pridala aj pár fotiek z rodinného albumu. 

Kyle Redford
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter)

Obrovskú bolesť prežíva aj Jamesov otec. Nejeden rodič nám dá za pravdu, že smrť milovaného dieťaťa je ozaj tým najhorším, čo sa človeku môže stať. „Žiaľ zo straty dieťaťa je neopísateľný. Jamie bol milujúcim synom, manželom a otcom. Jeho odkaz žije ďalej prostredníctvom jeho detí, umenia, filmov a oddanej vášne k ochrane životného prostredia,” uviedol prostredníctvom hovorkyne Robert Redford. 

Slávny otec spolu so synom založili neziskovú organizáciu zameranú na podporu filmárov, ktorí sa zaoberajú životným prostredím a klimatickými zmenami. Taktiež viedol organizáciu, ktorej cieľom bolo ľudí vzdelávať v oblasti transplantácií i darcovstva orgánov a tkanív. 

Robert Redford so synom Jamesom, vnučkou Lenou a dcérou Amy
Zobraziť galériu (7)
Robert Redford so synom Jamesom, vnučkou Lenou a dcérou Amy  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Robert Redford
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu