Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hudobný svet v smútku: KORONAVÍRUSu podľahol slávny spevák (†73)... Dojemné slová Brucea Springsteena!

Zákernému koronavírusu podľahol známy country spevák John Prine. Zobraziť galériu (2)
Zákernému koronavírusu podľahol známy country spevák John Prine. (Zdroj: Getty Images)

TENNESSEE - Zákerný koronavírus si nevyberá a je jedno, či ste slávny, máte kopec peňazí alebo ste úplne obyčajný či chudobný človek. Najnovšie COVID-19 opäť kosil v hudobnom svete. Nebezpečnej viróze v utorok večer podľahol úspešný americký country spevák John Prine (†73). Na adresu dlhoročného kolegu z brandže sa vyjadril aj Bruce Springsteen (70).

Spevák niekoľko dní ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti napojený na pľúcnom ventilátore. Pokročilý vek v spojení s nebezpečnou nákazou však nepredpovedal nič dobré. Zdravotný stav Johna Prinea po celý čas kolísal, no všetci stále verili, že sa z problémov dostane. 


KORONAVÍRUS Chorobe podľahol legendárny spevák! 


„Sú to smutné správy, všetci ste Johna dlhé roky podporovali a mali radi, preto sme sa rozhodli oboznámiť vás so situáciou. Spievajte jeho piesne. Zostaňte doma a umývajte si ruky. John vás miluje. Ja vás milujem,“ oznámila koncom marca spevákova manželka Fiona. 

Bohužiaľ, obľúbený country spevák v nemocnici v Tennessee v utorok večer zomrel. Na hudobníka si zaspomínali viacerí jeho slávni kolegovia. Medzi nimi napríklad aj Bruce Springsteen, ktorý rodine kondoloval prostredníctvom príspevku na Twitteri.

„Sme tu v (kapele) E Street stratou Johna Prinea zdrvení. John a ja sme boli na začiatku 70. rokov ‚novými Dylanmi‘, bol to vždy najmilší človek na svete. Celé roky skutočný národný poklad a skladateľ piesní. Modlitby a lásku jeho rodine,“ napísal spevák. 

Smutná správa zasiahla aj speváčku a niekoľkonásobnú držiteľku cien Grammy Sheryl Crow: „Johnov odchod zo sveta ma zabolel pri srdci. Teraz spieva s anjelmi v nebi. Budeš nám chýbať.“ A na adresu zosnulého Prinea sa vyjadril aj spisovateľ Stephen King: „Koronavírus si vzal za obeť ďalšieho velikána. Toľko nezabudnuteľných piesní.“

Viac o téme: John Prine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu