Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS zasiahol aj hviezdu X-Mena: Lekárom daroval státisíce libier!

James McAvoy Zobraziť galériu (4)
James McAvoy (Zdroj: TASR/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

GLASGOW - S novým vírusom COVID-19 v plnej sile zápasí aj Veľká Británia, ktorá rovnako prijala niektoré bolestivé, no nutné opatrenia, aby šírenie zastavila. Pomôcť v boji sa rozhodol aj známy herec James McAvoy (40).

Kým britská kráľovská rodina sa rozhodla pripojiť k symbolickému potlesku pre lekárov a zdravotníkov, ktorí sú každý deň v plnom nasadení pre pacientov postihnutých vírusom, rodák zo škótskeho Glasgowa sa rozhodol pre efektnejší druh podpory. Fondu národnej zdravotnej služby (NHS) daroval sumu vo výške 275-tisíc libier. Tie by mali zdravotníkom pomôcť zadovážiť si ochranné prostriedky, ktorých je momentálne v krajine nedostatok.

Galéria: James McAvoy

Zároveň vyzýva i verejnosť, aby taktiež podporili túto myšlienku a pokiaľ je to v ich možnostiach, prispeli finančnou čiastkou. „Všetci sme už počuli príbehy o doktoroch a sestričkách, ktorí sú nútení nakupovať si vlastné ochranné prostriedky cez internet,” smutne opisuje situáciu na svojom Instagrame herec. Britská vláda totiž, podobne ako aj iné krajiny, nebola pripravená na podobný scenár a zásoby spomínaných pomôcok sú už na minime.

James McAvoy prispel na nákup zdravotníckych pomôcok nemalou čiastkou.
Zobraziť galériu (4)
James McAvoy prispel na nákup zdravotníckych pomôcok nemalou čiastkou.  (Zdroj: Instagram J.M.)

Okrem dodania potrebného vybavenia chce hviezda mnohých filmových trhákov zdravotníkom vyjadriť i podporu a spolupatričnosť. „Už niekoľkokrát zachránili život mne i mojej rodine a niekedy v budúcnosti to pravdepodobne spravia opäť, preto, prosím, vedzte, že si vás vážime,” odkázal herec, ktorého mama rovnako pracovala v zdravotníctve. V rámci kampane Masky pre hrdinov NHS sa podľa informácií portálu DailyMail dodnes podarilo vyzbierať už približne 900-tisíc libier.

James McAvoy chce zdravotníkom vyjadriť úctu a spolupatričnosť.
Zobraziť galériu (4)
James McAvoy chce zdravotníkom vyjadriť úctu a spolupatričnosť.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: KoronavírusJames McAvoy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu