Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obvinenia zo sexuálneho zneužívania: Plácido Domingo priznal chybu... Zmenil som sa!

Plácido Domingo čelí obvineniam od dvadsiatich žien. Zobraziť galériu (4)
Plácido Domingo čelí obvineniam od dvadsiatich žien. (Zdroj: SITA/AP Photo/Laszlo Balogh)

LOS ANGELES -Jeden z najznámejších operných hlasov sveta Plácido Domingo (79) čelí nepríjemnej situácii. Niekoľko žien totiž voči nemu vznieslo obvinenia zo sexuálneho zneužívania. Spevák si sype popol na hlavu a ženám sa ospravedlnil.

Sexuálneho nátlaku sa mal tenorista dopustiť niekoľkokrát a prípady sa datujú až do 80. rokov minulého storočia. Podľa výpovedí dvadsiatich žien išlo o obťažovanie a neprimerané správanie. Vyšetrovanie pritom hovorí o flirtovaní, ale aj sexuálnych návrhoch v práci i mimo nej. Domingo mal údajne ženy tlačiť do sexuálnych vzťahov a dokonca profesionálne trestať tie, ktoré ho odmietli.

Galéria: Plácido Domingo

Minulosť ľutuje

Samotný umelec si sype popol na hlavu a verejne sa ospravedlnil. „Rešpektujem, že tieto ženy sa konečne cítili dostatočne komfortne na to, aby prehovorili,” vyjadril sa Domingo vo svojom vyhlásení pre Los Angeles Times. „Chcem, aby vedeli, že mi je úprimne ľúto bolesti, ktorú som im spôsobil. Preberám plnú zodpovednosť za svoje správanie a zmenil som sa.”

Plácido Domingo s manželkou Martou.
Zobraziť galériu (4)
Plácido Domingo s manželkou Martou.  (Zdroj: SITA/Tibor Rosta/MTI via AP)

Zároveň však obvinenia zo sexuálneho nátlaku či zneužívania razantne odmieta. „Teraz rozumiem, že niektoré ženy sa mohli obávať byť ku mne úprimné z dôvodu, že by mohlo mať negatívny vplyv na ich kariéru, ak by tak urobili. I keď toto nebolo nikdy mojím zámerom, nikto by sa takto nikdy nemal cítiť.”

Plácido Domingo mal údajne vytvárať sexuálny nátlak na ženy na pracovisku i mimo neho.
Zobraziť galériu (4)
Plácido Domingo mal údajne vytvárať sexuálny nátlak na ženy na pracovisku i mimo neho.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Shizuo Kambayashi)

Škandál na Domingove pracovné aktivity zatiaľ dopad nemá a s vystúpeniami, ktoré má dlhodobo dohodnuté, sa naďalej počíta. A niet sa čomu čudovať. Takmer osemdesiatročný tenorista pravidelne vypredáva najznámejšie operné sály po celom svete.

Tenorista Plácido Domingo sa verejne ospravedlnil.
Zobraziť galériu (4)
Tenorista Plácido Domingo sa verejne ospravedlnil.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Plácido Domingo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu