Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Harry a Meghan sa vzdali značky SussexRoyal: Toto slovíčko používať nesmú

Meghan a Harry Zobraziť galériu (5)
Meghan a Harry (Zdroj: hashtag.sk)

LONDÝN - Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa vzdali plánov na využívanie značky SussexRoyal. Informovala o tom v piatok ich hovorkyňa.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa taktiež nebudú pokúšať zaregistrovať názov SussexRoyal ako ochrannú známku. Rozhodli sa tak vzhľadom na britské pravidlá týkajúce sa využívania slova "royal" (kráľovský). Ani v názve neziskovej organizácie, ktorú plánujú založiť v tomto roku, sa nebude tento výraz vyskytovať.

Harry a Meghan ho využívali na svojom populárnom účte na sociálnej sieti Instagram a na webovej stránke. Taktiež požiadali o desiatky ochranných známok pre rôzne produkty. "Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu nemajú v úmysle využívať 'SussexRoyal' na nijakom území po jari 2020," uviedla hovorkyňa podľa agentúry AFP. Dvojica v stredu oznámila, že sa osamostatní od kráľovskej rodiny 31. marca.

Ešte v januári obaja šokovali verejnosť správou, že sa už nebudú zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia a postupne chcú nadobudnúť finančnú nezávislosť. V dôsledku svojho rozhodnutia Harry a Meghan už nedisponujú titulom "kráľovská výsosť" a nie sú platení z verejných prostriedkov.

Harrymu, ktorý je šiestym v poradí nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike. Kráľovskú rodinu rozhodnutie Harryho a Meghan zasiahlo. Kráľovná Alžbeta II. vyhlásila, že by si želala, aby dvojica ostala jej plnohodnotnou súčasťou.

Viac o téme: Princ Harry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu