Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový život Harryho a Meghan sa začína: Veľkolepé privítanie sa nekonalo, princ priletel do Kanady so sklonenou hlavou!

princ Harry Zobraziť galériu (18)
princ Harry (Zdroj: profimedia.cz)

LONDÝN - Britský princ Harry priletel do Kanady, aby tam spolu so svojou manželkou Meghan a synom Archiem začal nový život. S odvolaním sa na správy britských médií o tom v utorok informovala agentúra AFP.

Denník The Daily Mail v utorok napísal, že Harry priletel do kanadského Vancouveru v pondelok o 19.00 miestneho času z Londýna. Denník zverejnil aj fotografiu princa vystupujúceho z lietadla. Na tamojšom letisku Harryho podľa britských médií čakalo vozidlo, ktoré ho odviezlo na vnútroštátny let do mesta Viktória, kde so svojou rodinou strávil posledné dva mesiace.

Galéria: Princ Harry priletel do Kanady za manželkou a synom

Prominentný pár by si podľa miestnych médií rád zaobstaral dom na pláži vo Vancouveri či prípadne v Toronte, kde Meghan pred sobášom žila niekoľko rokov počas toho, ako hrala v seriáli Suits (Kravaťáci). Harry a Meghan nedávno informovali, že chcú postupne nadobudnúť finančnú nezávislosť a prestať sa zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia.

Buckinghamský palác v sobotu oznámil, že Harry a Meghan už nebudú disponovať titulom "kráľovská výsosť" a nebudú viac platení z verejných peňazí. Dvojica zároveň splatí približne 2,4 milióna libier z prostriedkov daňových poplatníkov, ktoré boli vynaložené na renováciu jej sídla v blízkosti hradu Windsor.

Podľa dohody zostane Harry princom a pár si ponechá tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike, nebude sa však zúčastňovať na oficiálnych podujatiach kráľovskej rodiny. Harry je stále v poradí šiestym následníkom britského trónu. Princ v nedeľu uviedol, že rozhodnutie vzdať sa postavenia v kráľovskej rodine nebolo urobené ľahkovážne, avšak "neexistovala iná možnosť".

Viac o téme: Princ HarryMeghan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu