Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Svetoznáma skupina môže skákať od šťastia: Vážení priatelia, takto sa píše hudobná história

Cypress Hill získali hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy Zobraziť galériu (4)
Cypress Hill získali hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy (Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello)

LOS ANGELES - Americká hip-hopová skupina Cypress Hill získala vlastnú hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Slávnostné odhalenie v poradí 2 660. hviezdy na bulvári v Los Angeles sa uskutočnilo vo štvrtok popoludní.

Cypress Hill sa tak stali vôbec prvou hip-hopovou skupinou s latinskoamerickými koreňmi, ktorá je na známom chodníku zvečnená. „Hviezda sa nám veľmi páči. Mohol to byť aj zlatý list, myslím, zlatý marihuanový list. To bolo tiež fajn,“ žartoval B-Real, frontman skupiny, ktorá sa netají náklonnosťou k ľahkým drogám. Na ceremónii sa zúčastnili aj niektorí z najväčších obdivovateľov skupiny, ako napríklad rapper Xzibit alebo komik George Lopez.

Cypress Hill vznikli v roku 1988 v Kalifornii. Debutovali v roku 1991 eponymnou nahrávkou, z ktorej pochádzajú úspešné single The Phuncky Feel One a How I Could Just Kill A Man. Druhá a zatiaľ ich najúspešnejšia štúdiovka Black Sunday (1993) získala v USA trojnásobnú platinovú platňu. Ďalej vydali albumy Cypress Hill III: Temples of Boom (1995), Cypress Hill IV (1998), Skull & Bones (2000), Stoned Raiders (2001), Till Death Do Us Part či Rise Up (2010).

Cypress Hill získali hviezdu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello)

Viac o téme: Cypress Hill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu