Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Helena Vondráčková 55 rokov na hudobnej scéne: Výročie oslávi na Slovensku!

Helena Vondráčková Zobraziť galériu (4)
Helena Vondráčková (Zdroj: Silvi Production )

BRATISLAVA - Medzinárodne najúspešnejšia česká speváčka, ikona česko-slovenskej hudobnej scény a nestarnúca diva, Helena Vondráčková, pripravuje na Slovensku ďalší mimoriadny koncert. Po úspechu megakoncertu k jej 70. narodeninám sa fanúšikovia môžu tešiť na koncert v nitrianskom amfiteátri, kde predvedie svoje najväčšie hity.

Dlouhá noc, Sladké mámení, Pátá a mnohé ďalšie hity Heleny Vondráčkovej rozoznejú amfiteáter v Nitre 15. júna 2019. Diváci ocenia veľkolepú scénu, Charlie Band, no hlavne divu, ktorá si podmanila a získala sympatie viacerých generácií. „Zistila som, že ma neskutočne baví oslavovať narodeniny na Slovensku. Špeciálny koncert, ktorý som mala k svojmu jubileu pred dvoma rokmi, som si chcela zopakovať aj pod hviezdnym nebom. V Nitre sa mi toto želanie splní,“ povedala Helena.

Fanúšikovský zostrih Helena 70 a hostia: 

Legendárna speváčka svoje pôsobenie na hudobnej scéne odštartovala skutočne unikátne. V roku 1964 sa ako sedemnásťročná prihásila do 5. ročníka súťaže Hledáme nové zpěváky, ktorá sa konala v pražskej Lucerne. Porota v zložení Jiřina Bohdalová, Darek Vostřel, Jiří Šašek, Karel Štědrý a Waldemar Matuška ju za anglicky spievané skladby Summertime a The Man I Love zvolila za najlepšiu speváčku a získala pohár „Mladého světa“. V tom istom roku absolvovala Helena Vondráčková aj svoje prvé televízne vystúpenie a nahrala úplne prvý singel, Červená řeka, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Supraphon.

Prvý rozhovor v televízii: 

Netrvalo dlho a mladá speváčka začala zbierať jeden úspech za druhým. V roku 1966 získala Zlatého Slávika, s Martou Kubišovou striebornú Bratislavskú lýru na prvom ročníku tohto legendárneho pesničkového festivalu za skladbu Oh, baby, baby a takto by sa dalo ešte veľmi dlho pokračovať.

Helena Vondráčková sa narodila pre spev a vystupovanie pred publikom. Jej koncerty sú plné hitov a emócií. Ako jediná česká speváčka má zaznamenané hity vo viac ako 5 dekádach a pripomenie ich veľkým koncertom pod otvoreným nebom 15. júna 2019 na Amfiteátri v Nitre.

Vstupenky na veľkolepý koncert na Slovensku sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.

Viac o téme: Helena Vondráčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu