Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ďalšia smrť vo svetovom šoubiznise: Speváčka podľahla dlhoročnej chorobe!

Zosnulá speváčka Nancy Wilsonová. Zobraziť galériu (2)
Zosnulá speváčka Nancy Wilsonová. (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, File)

LOS ANGELES - Vo veku 81 rokov zomrela americká džezová speváčka Nancy Wilson. Naposledy vydýchla po dlhej chorobe v kalifornskej púštnej komunite Pioneertown neďaleko Národného parku Joshua Tree.

Smutnú správu potvrdila vo štvrtok v noci pre agentúru Associated Press jej manažérka Devra Hall Levy. Zanechala po sebe syna Kacyho Dennisa, dcéry Samanthu Burton a Sheryl Burton, sestry Karen Davis a Brendu Vann a tiež päť vnúčat.

Zosnulá speváčka Nancy Wilsonová.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rick Maiman, File)

Nancy Sue Wilson sa narodila 20. februára 1937 v Chillicothe v Ohiu ako prvá zo šiestich detí. Ako dievča spievala v kostole a rozhodla sa stať speváčkou. Na strednej škole vyhrala v talentovej súťaži, neskôr začala koncertovať a presťahovala sa do New Yorku. V roku 1959 vydala prvý album Like in Love, pričom celkovo ponúkla viac ako 60 nahrávok. Medzi jej známe skladby patria napríklad (You Don't Know) How Glad I Am či Guess Who I Saw Today. Podarilo sa jej získať množstvo významných cien, ako napríklad tri Grammy, NAACP Image Award - Hall of Fame Award a od roku 1990 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Vyskúšala si aj herectvo a bojovala za občianske práva. Bola dva razy vydatá.

Viac o téme: ChorobaúmrtieNancy Wilsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu