Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Raper musel zrušiť vypredané koncerty: Vyhrážky od extrémistov, to miesto je posvätné!

Raper Médine Zobraziť galériu (5)
Raper Médine (Zdroj: Instagram/medine_officiel)

PARÍŽ - Francúzsky moslimský raper Médine zrušil svoje vypredané októbrové koncerty v parížskom hudobnom klube Bataclan, ktorý sa v roku 2015 stal terčom teroristických útokov. Ako dôvod uviedol nátlak zo strany krajne pravicových skupín, ktoré tvrdia, že propaguje radikálnu ideológiu a znesväcuje toto v súčasnosti posvätné miesto.

Francúzsky moslimský raper Médine zrušil svoje vypredané októbrové koncerty v parížskom hudobnom klube Bataclan, ktorý sa v roku 2015 stal terčom teroristických útokov. Ako dôvod uviedol nátlak zo strany krajne pravicových skupín, ktoré tvrdia, že propaguje radikálnu ideológiu a znesväcuje toto v súčasnosti posvätné miesto.

Podľa agentúry AP to Médine v piatok oznámil po tom, ako krajne pravicoví aktivisti uviedli, že návštevníkom koncertov plánujú zabrániť pri vstupe do klubu. Pripojil sa k nim i otec jednej z obetí útokov, zdôrazňujúc, že je apolitický, ale chce zasiahnuť.

Tridsaťpäťročný spevák na Facebooku a Twitteri v reakcii na to napísal, že zámerom aktivistov je "rozdeliť" národ, pričom z úcty k rodinám obetí a obáv o bezpečnosť fanúšikov svoje vystúpenia v Bataclane ruší.

Líderka krajnej pravice Marine Le Penová zrušenie Médinových koncertov v Bataclane, kde teroristi z organizácie Daeš zabili 90 ľudí, privítala a nazvala to "víťazstvom pre všetky obete islamistického terorizmu", píše agentúra Reuters.

Pravicové a krajne pravicové skupiny vedú kampaň za zrušenie Médinových koncertov od júna tohto roka. Pri koordinovaných teroristických útokoch na Bataclan a iné parížske lokality zahynulo 13. novembra 2015 celkovo 130 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia.

Viac o téme: BataclanMédine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu