Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fanúšikovia legendárneho Jacksona pozor: Toto môže byť vaše!

Michael Jackson Zobraziť galériu (5)
Michael Jackson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký aukčný dom GWS Auctions ponúkne 26. mája v dražbe čierne mokasíny, ktoré mal legendárny americký spevák Michael Jackson obuté pri známom moonwalku. Kožené topánky Florsheim Imperial majú nápis Michael 2 a interpret ich mal na nohách pri nácviku skladby Billie Jean pre televízny špeciál Motown 25 v roku 1983. Práve pri tomto nácviku podľa aukčného domu Jackson svoj charakteristický tanec predviedol na pódiu po prvý raz.

"Čokoľvek spriaznené s Michaelom Jacksonom je výnimočné a mať niečo také fantasticky historické ako tieto topánky, ktoré mal Michael obuté, keď po prvý raz predviedol známy moonwalk, je viac ako špeciálne," vyjadrila sa majiteľka GWS Auctions Brigitte Kruse v e-maile pre televíziu CNN. "Sme veľmi poctení, že ich môžeme ponúknuť v aukcii," dodala.

Aukčný dom ponúka mokasíny aj so sprievodným listom od choreografa a tanečníka Lestera Wilsona potvrdzujúcim ich pravosť. Tomu ich vraj Jackson dal v šatni po tom, ako s jeho bratmi nacvičovali pre spomínaný špeciál. Existuje možnosť, že spevák mal topánky obuté aj počas samotného vystúpenia, pretože podľa daného listu o nich hovoril ako o "magických topánkach" a pár, ktorý mal v špeciáli údajne obutý, sa nikdy nedostal na verejnosť.

Mokasíny sú podľa aukčného domu prvým párom topánok z Motown 25, ktoré sú dostupné pre verejnosť. Kruse uviedla, že by mohli v dražbe vyniesť 10-tisíc dolárov (v prepočte približne 8 170 eur). Aukcia sa uskutoční v hoteli Hilton v kalifornskom Universal City.

Viac o téme: Michael Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu