Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hollywoodska kráska prelomila mlčanie: Sexuálny útok v hoteli!

Uma Thurman
Uma Thurman (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americká herečka Uma Thurmanová obvinila amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina, že ju v minulosti napadol a požadoval pohlavný styk. Uviedla to v rozhovore pre sobotné vydanie denníka The New York Times a spresnila, že k tomu došlo ešte v 90. rokoch. Thurmanová vyhlásila, že Weinstein ju v Londýne vo svojom apartmáne v hoteli Savoy zvalil, snažil sa ju dostať pod seba a pritom sa aj obnažiť.

Weinsteinovi právnici podľa AP priznali, že ich klient sa dopustil nevhodného správania, ale fyzický útok popreli. Producentov hovorca uviedol, že Weinstein "nesprávne rozlúštil signály", ktoré Thurmanová "vysielala".

Thurmanová v rozhovore pre denník vyjadrila ľútosť nad tým, že Weinstein pokračoval v takomto svojom správaní po celé desaťročia. Dodala, že jej je ľúto všetkých žien, ktoré Weinstein napadol po útoku na ňu. 

Herečka v rozhovore uviedla aj to, že režisér Quentin Tarantino ju počas natáčania film Kill Bill z roku 2003 prinútil k nebezpečnej scéne v aute, pri ktorej sa zranila. Tarantino ju údajne prinútil, aby šoférovala auto, ktoré zrejme nebolo v poriadku. 

Videozáznam z nakrúcania, ktorý sa Thurmanová snažila získať 15 rokov, ukazuje, ako autom naráža do stromu. Nemocnicu vtedy opustila s fixátorom okolo krku, zraneným kolenom a otrasom mozgu.

Obvinenia vznesené voči Weinsteinovovi vyústili do vzniku hnutia #MeToo hnutie, v ktorom ľudia zo zábavného priemyslu, ale aj iných odvetví zverejňujú obvinenia zo sexuálneho obťažovania, nátlaku či útokov. 

Viac o téme: Uma ThurmanQuentin TarantinoHarvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu